Meklēt...

Nīna un Lekorbizjē

Latvijas Leļļu teātris
Pievienot vērtējumu
9.0
1 vērtējums

2021. gada rudenī, pandēmijas laikā, Latvijas Leļļu teātrī režisora Edgara Niklasona vadībā tapa 3 sēriju miniseriāls jeb lellene NĪNA UN LEKORBIZJĒ, kura uzdevums ir savdabīgā leļļu animācijas tehnikā runāt par dažādām emocijām bērna dzīvē. 

2022. gada pavasarī pirmizrādi sagaidīs šī stāsta skatuves versija, turpinot sekot Nīnas piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem. Kādu dienu Nīnas labākais draugs - bruņurupucis Lekorbizjē - negaidīti pazūd. Nīnas prātā rodas arvien jaunas fantāzijas, kas gan ar viņu varētu būt noticis, arvien nepatīkamākas uzmācas bažas, ka drauga aiziešanā varētu būt vainojama viņa pati. Un kādēļ Nīnai šķiet, ka vecāki kaut ko noklusē? Ar ko gan tagad lai parunā par visām neparastajām sajūtām, kas viņu pārņem, kad labākā drauga vairs nav blakus? 

Izrāde, kas bērnu un pārējos ģimenes locekļus aizvedīs ceļojumā  pa dažādo emociju pasauli, palīdzot ar tām sadraudzēties un iedrošinot ar tām dalīties. 

Izrādes ilgums
1st. 10min.
Sezona
2021 / 2022
Pirmizrāde
22. aprīlī, 2022.

Radošā komanda

Autors Edgars Niklasons
Horeogrāfe Alise Putniņa
Kostīmu māksliniece Sintija Jēkabsone
Režisors Edgars Niklasons
Leļļu māksliniece Evita Bēta
Dramaturgs Edgars Niklasons
Gaismu mākslinieks Uldis Andersons
Mūzikas autors Staņislavs Kuļikovs
Scenogrāfe Sintija Jēkabsone

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

kroders.lv
kroders.lv - Kitija Balcare

Lai arī muzikāli izkrāsotais ceļojums emociju pasaulē ir vērienīgs un Nīnas domu lidojums ir plašs, turklāt izrādes izskaņā skatuves dzīlēs uznirst pat bruņurupučveidīgs milzu kosmiskais kuģis, lielā skatuve tomēr nozog savu daļu burvības, kas, iespējams, būtu izrādei piemitusi, ja tā iegūtu mazāku formātu un pietuvotos skatītājam fiziski.