Meklēt...

Katliņpauris

Latvijas Leļļu teātris
Pievienot vērtējumu
8.8
9 vērtējumi

Neviens tā īsti nezina, kāpēc Harijam Katliņam galvā ir katliņš. Bērni ik dienu, ieraugot viņu iznākam no mājas, pilnā rīklē kliedz “Katliņpauris! Katliņpauris!” un met ar akmeņiem pa viņa alumīnija galvassegu. Bet ar to nav gana – vietējie delveri Žurks, Balodis un Zaļaisvārns nolēmuši ielauzties Katliņpaura mājoklī, lai atņemtu viņam pašu dārgāko – katliņu. Bet kāpēc jārīkojas tik nežēlīgi? Vai tad aizdomīgais kungs jau tā nav gana cietis no kaimiņu pārestībām? Bet ja nu Katliņpauris nemaz nav tik nevainīgs? Viens pārpratums noved pie nākamā, un Katliņpaura dzīve uzņem jaunus apgriezienus un… jaunus draugus.

Stāsts par neizprotamā izprašanu jeb centieniem ieraudzīt zem “katliņa”, kuru katrs esam sev uzlikuši, lai pasargātos no nežēlīgās pasaules. Kas ir empātija? Kā tā palīdz cilvēkiem sadraudzēties? Ko darīt, kad “katliņš” nokritis un ir jāizvēles – likt to atpakaļ galvā vai uzticēties līdzcilvēkiem un ļauties piedzīvojumam?

Izrādes ilgums
50min.
Sezona
2021 / 2022
Pirmizrāde
12. decembrī, 2021.

Radošā komanda

Horeogrāfs Jānis Putniņš
Kostīmu mākslinieki Evita Bēta
Edgars Niklasons
Režisors Edgars Niklasons
Leļļu māksliniece Evita Bēta
Gaismu mākslinieks Uldis Andersons
Mūzikas autors Kaspars Niklasons
Scenogrāfe Evita Bēta

Atsauksmes

Mireille – 10.0

Kolosāla izrāde, cik lieliski Dace Vītola atveidoja Katliņpauri! Bravo!

2
kroders.lv
kroders.lv - Kitija Balcare

Šai izrādē aukstumu kausē biklas draudzības dzimšana, kura iespējama vien tad, ja pārvar iekšējās bailes no nesaprotamā. Tā negantais puišu nodoms paveikt nedarbu pārvēršas jaunā draudzībā, bet režisoram ļauj izspēlēt pagalma delveru stāstus vienlaikus ar līdzāsesošo, no pirmā acu uzmetiena neizprasto dzīves kaimiņu pamanīšanu.