Meklēt...

Klāvas tantes skūpsts

Jaunais Rīgas teātris
Pievienot vērtējumu
6.1
10 vērtējumi

Pēc V. Jerofejeva poēmas "Maskava – Gailīši" motīviem.

No Bētlēmes zvaigznes attāluma viss tiešām šķiet blēņas, Veņičkam taisnība. Celtnieku vagoniņā, trijos 1969. gada ziemas mēnešos, viņam izdevās šo attālumu veikt vārdos, stāstot par iedvesmotu dzērāju, kas paģiru rītā cenšas no Maskavas nokļūt debesu Gailīšos. Tā kā viņa moku ceļš ir neizsakāms, Venedikts Jerofejevs par to runā netieši, aplinkus, metoties garās literārās atkāpēs un mainot stāstījuma stilu, izsmejot nopietno un raudot par smieklīgo – tikai lai atrastu kādu stūrīti, kur nebūtu vietas izaicinājumiem, vietiņu, kur cilvēku pažēlotu. Lieki teikt, ka pasaulē tādu neatrast, un no Veņičkas ciešanu attāluma rupji šķiet pat eņģeļi.

Izrādes ilgums
2st. 45min. (2 cēlieni)
Sezona
2021 / 2022
Pirmizrāde
28. augustā, 2021.

Atsauksmes

user648171 – 3.0

Kaut ko tik nekādu noteikti nebiju gaidījusi. Žēl, ka nepameklēju atsauksmes. Liekas, ka vilkme braukt un redzēt JRT izrādes uz ilgu laiku ir pārtraukta. Netērēšu naudu, ko var ieguldīt citos kultūras pasākumos, bet ne šeit.

0
Andra – 5.0

Izrādes afišā godīgāk pret skatītāju būtu norādīt, ka iestudējums tapis pēc poļu režisora Pāvela Pavļikovska dokumentālās filmas "No Maskavas līdz Gailīšiem: Ceļojums ar Venediktu Jerofejevu / From Moscow to Petushki: A Journey with Benedict Yerofeyev" (1990) motīviem, nevis pēc Jerofejeva poēmas "Maskava - Gailīši" motīviem. Izrāde ir savdabīga dokumentālās filmas skatuves versija. Vilšanās...

0
teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Jevgeņija Šermeņeva

Tāpēc Tīrona ieilgušais darbs, iestudējot izrādi par Venediktu Jerofejevu un viņa grāmatu Maskava – Gailīši (Москва – Петушки) ar tiem pašiem Jaunā Rīgas teātra aktieriem, solīja jaunus iespaidus. Taču izrāde Klāvas tantes skūpsts – tā sauc vienu no Veņičkas slavenajiem alkoholiskajiem kokteiļiem – atstāja manī apjukuma un trauksmes pēcgaršu.

ir.lv
ir.lv - Zane Radzobe

Pirms izrādi biju redzējusi, kolēģe redakcijā teica: tu noteikti uzraksti, kāpēc šis gabals jāiestudē tieši šodien. Uzdevumu centīšos veikt godprātīgi, pat ja iestudējuma daba tam, manuprāt, pretojas.