Meklēt...

Frankenšteina komplekss

Dirty Deal Teatro
Pievienot vērtējumu
7.5
4 vērtējumi

Notiek cīņa starp cilvēku un datoru. Kurš no tiem spēj izveidot labāku izrādi? Cilvēkam patīk uzskatīt, ka tikai viņš var radīt mākslu, tomēr MI šo uzskatu izaicina. 

Šoreiz uz Arēnu izsaukts Dramaturgs. Gūstot uzvaru, viņš saņems gandrīz tik pat daudz kā Gladiators, tomēr zaudējuma gadījumā Dramaturga titulu nāksies atdod mašīnai. 

Izrādi veido Kārļa Krūmiņa dialogs ar Mākslīgo Intelektu, kā arī aktieru izspēlētas ainas, kuras rakstījis pats MI. “Frankenšteina komplekss” ir termins, ko ieviesis zinātniskās fanatstikas autors Aizeks Azimovs. Šo terminu viņš izmantoja, lai apzīmētu bailes no mehāniskā cilvēka. Bailes, ka inteliģentā būtne, ko esam izveidojuši, vērsīsies pret mums un apdraudēs cilvēka dzīvību. 

Izrāde notiks angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā, lai pēc iespējas vairāk saglabātu MI rakstīto tekstu.

“Frankenšteina komplekss” tapis sadarbībā ar Kauņas Nacionālo drāmas teātri. Izrādi atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds. 

Izrādes ilgums
1st. 45min.
Sezona
2021 / 2022
Pirmizrāde
5. janvārī, 2022.
02.05
Ceturtdiena
19:00

Dirty Deal Teatro

Rīga, Talsu iela 1
Biļetes

Radošā komanda

Autori Kārlis Krūmiņš
Valters Sīlis
Kostīmu mākslinieks Uģis Bērziņš
Režisors Valters Sīlis
Dramaturgs Kārlis Krūmiņš
Gaismu mākslinieks Lauris Johansons
Mūzikas autors Arvīds Saulītis
Scenogrāfs Uģis Bērziņš

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

kroders.lv
kroders.lv - Zane Radzobe

Dramaturgu Kārli Krūmiņu jautājums nodarbinājis ļoti konkrēti: vai mākslīgais intelekts spēs uzrakstīt lugu?

lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Nobīties pašiem no sevis. To liek režisora Valtera Sīļa izrāde "Frankenšteina komplekss", kurai ir divi dramaturgi Kārlis Krūmiņš un Mākslīgais Intelekts. Dramaturģiskais kopražojums liek domāt, cik tālu cilvēks var iet, tiecoties pēc šķietamas pilnības, vienlaikus liekot apšaubīt dramaturga izaicinājumu uz radošo "divkauju" Mākslīgajam Intelektam, kurš sevī, iespējams, nes visas pasaules dramaturģijas kvintesenci.

diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Dirty Deal Teatro un Kauņas Nacionālā drāmas teātra kopprojekts Frankenšteina komplekss ļauj modelēt situāciju, kurā mākslīgais intelekts ģenerē dramaturģiju dzīva autora vietā