Meklēt...

Trīs draugi

Dailes teātris
Pievienot vērtējumu
7.4
22 vērtējumi

Literatūras klasika un tēmas, kas nekad nenoveco – patiesa draudzība un mīlestība. Aizkustinošs stāsts par trim jauniem cilvēkiem, kas, pārcietuši Pirmā pasaules kara šausmas, mēģina atgūt dzīvi.

Izrādes “Trīs draugi” pamatu veido režisora Regnāra Vaivara luga, kas tapusi, iedvesmojoties no slavenākā Ēriha Marijas Remarka romāna ar tādu pašu nosaukumu. Darbs vēsta par Robertu, Gotfrīdu un Otto, kuri pārtiek no dauzītu automašīnu pārdošanas, bet atpūšas – krogos un pērkamu sieviešu sabiedrībā, kavējoties sāpīgās pagātnes atmiņās. Un mirklī, kad šķietami nekas vairs nespēj piešķirt dzīvei jēgu, Roberts satiek Patrīciju. Par spīti sāpēm un slimībai, viņa draugiem iemāca ne vien rast iekšējo spēku dzīvot šeit un tagad, bet arī pieņemt visu lietu gaistošo dabu.

"Reiz dzīvoja trīs draugi, kuri nicināja dzīvi. Kādā jaukā dienā viņi iemīlēja meiteni, līdz ar ko, iemīlēja arī dzīvi. Lūk, cik vienkārši! Tas ir brīnišķīgs sākums pavasara pasakai, bet - kas notiks, kad pienāks rudens?"

Regnārs Vaivars


Izrādes ilgums
2st. 50min.
Sezona
2021 / 2022
Pirmizrāde
2. oktobrī, 2021.
16.04
Otrdiena
19:00

Dailes teātris, Lielā zāle

Rīga, Brīvības iela 75
Izpārdots

Atsauksmes

Mireille – 10.0

Izrāde tik ļoti aizrāva, ka pat bija žēl, ka tā beidzās.

0
Egle – 6.0

Kopumā nu tā, nedaudz kaitināja režisora-scenogrāfa ālēšanās, bet Dzelzītis + Ķuzule-Skrastiņa = BRĪNIŠĶĪGI un aizkustinoši. Manuprāt, Dzelzītim labākā loma kopš Kāds pārlaidās pār dzeguzes ligzdu.

0
user689629 – 7.0

Romāna iespaids ir dziļāks, bet skatīties var. Grāveli un Dzelzīti vienmēr skatīties var.

0
diena.lv
diena.lv - Līga Ulberte

Režisora Regnāra Vaivara Dailes teātrī iestudētajā izrādē Trīs draugi dominējošā ir melodrāmas modalitāte – parādība, par kuru daudz reflektē modernisma kino teorētiķi, bet visai maz tiek runāts teātrī.

kroders.lv
kroders.lv - Guna Zeltiņa

“Remarks raksta par savādajiem jaunajiem cilvēkiem, kuri ienīst pagātni, nicina tagadni un kuriem nākotne ir vienaldzīga, – tipiskiem t. s. zaudētās paaudzes pārstāvjiem. Arī Vaivars atsaucas uz irstošiem cilvēkiem, taču viņa varoņi aktīvi darbojas un ir pārāk vitāli, lai gremdētos zudušās paaudzes noskaņās.”