Meklēt...

Piekrišana

Dailes teātris
Pievienot vērtējumu
6.0
4 vērtējumi

Runā, ka mūsdienu britu dramaturģe Nīna Reina talantu mantojusi no sava tēva – laikmetīgā britu dzejnieka Kreiga Reina, vai arī izcilā krievu dzejnieka un rakstnieka, Nobela prēmijas literatūrā ieguvēja Borisa Pasternaka, kurš ir lugas autores onkulis. Jaunākā Nīnas Reinas darba "Piekrišana" centrā atrodas veiksmīgs trīsdesmitgadnieku pāris – grāmatu redaktore Kitija un viņas vīrs, daudzsološs zvērināts advokāts Edvards. Pēc nelielas atsvešināšanās viņiem ar bērniņa palīdzību nupat kā izdevies atkal satuvināties. Trauslo idilli satricina ne vien ārēji perfekto ģimenes draugu – juristu Reičelas un Džeika – attiecību krīze, kuras risināšanā metas kā Kitija un Edvards, tā viņa kolēģis, prokurors Tims, bet arī kāda krimināllieta, kurā cietusī tā arī nesaņem taisnīgu tiesu. Redzot vīra plūstošo izpratni par morāli, Kitija, gluži kā prokurors tiesas zālē, ceļ gaismā sen noklusētus pagātnes notikumus, lai inkriminētu pāridarījumus un saņemtu atmaksu, taču robeža starp upuri un varmāku nemaz nav tik strikta, kā sākumā varētu šķist.

Izrādes ilgums
3st. 10min. (2 cēlieni)
Sezona
2021 / 2022
Pirmizrāde
12. augustā, 2021.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

la.lv
la.lv - Ilze Kļaviņa

Režisores Lauras Grozas iestudējums “Piekrišana” uz Dailes teātra lielās skatuves piedāvā skatītājiem dramatisku stāstu par jūtām un attiecībām labi situētās ģimenēs, kurās it kā viss vienmēr ir kārtībā.

ir.lv
ir.lv - Edīte Tišheizere

Kas paliek pēcgaršā? Sieviete un vīrietis, kuri, pa gabalu stāvēdami, ar skatieniem saķērušies nāvīgā tvērienā, lai nogalinātu — vai varbūt atdzīvinātu — otru. Un viņu ārprāta tuvums (svarīgas abas šā vārdu salikuma nozīmes). Tajā brīdī eksistē tikai tie divi pilnīgi atkailinājušies cilvēki, un nav no svara, kas viņiem mugurā un kādam sociālajam slānim vai profesijai tie pieder. Šādu līdzdzīvošanas mirkļu dēļ jau arī ejam uz teātri.