Meklēt...

Petuški

Willa Teātris

Tukšā vilciena vagonā satiekas leģendāras personības – amerikāņu skandalozais rakstnieks Čārlzs Bukovskis, krievu disidents Venedikts Jerofejevs un franču aktrise Marina Vladi. Neviens no viņiem vēl nezina, kādu vietu atstās pasaules kultūras vēsturē. Paciest nožēlojamās dzīves bezcerību palīdz alkohols. Daudz alkohola. Turklāt ģēniju sarunām pa vidu rosās tāds kā Mefistofeļa līdzinieks – kaitinot, mulsinot un provocējot. Lomās – leģendāri latviešu teātra aktieri Mārtiņš Vilsons, Varis Vētra un Aigars Vilims. Viņu daiļā pavadone – Lelde Dreimane. Režisors – Dž. Dž. Džilindžers. Arī leģendārs.

Sezona
2020 / 2021
Pirmizrāde
3. augustā, 2020.

Radošā komanda

Režisora asistente Linda Kalniņa
Kostīmu māksliniece Ramona Lazda
Režisors Dž. Dž. Džilindžers
Dramaturgs Igors Gatins
Mūzikas autors Igors Gatins
Scenogrāfe Inga Alsiņa-Lasmane
Tulkotāja Evita Mamaja
la.lv
la.lv - Ilze Kļaviņa

Darbība lielā mērā pašmērķīgi stiepjas, un dažbrīd jādomā, ka režisoram nav svarīgi, kā jūtas publika, bet viņu vada dziļa vēlme atrast domubiedrus – ja pat tikai šaurā noslēgtā skatuves telpā.

diena.lv
diena.lv - Undīne Adamaite

Izrādes Petuški koordināšu sistēmā ir nepārprotami skaidrs – ja tu līgojies ar lielu stiprā alkohola pudeli rokās, tev vai nu jau ir atvērusies trešā acs, vai – ir liels potenciāls, ka tas drīzumā varētu notikt. Varbūt jau pēc nākamās pudeles?