Meklēt...

Upe

Liepājas teātris
Pievienot vērtējumu
9.7
6 vērtējumi

Izrāde – pastaiga "Upe" ir ceļojums stāstos par cilvēku, lietu un dabas savstarpējo mijiedarbību, kas ir brīžiem trausla, neprognozējama, pakļauta ilgām, pārbaudījumiem un jaunatklājumiem. Izrāde ir veidota pēc Liepājas iedzīvotāju patiesiem dzīves notikumiem un iedvesmojoties no pilsētvides ainavām.

Darba autorei Kristīnei Brīniņai impulss ir radies no domas par vientulības neiespējamību, jo ikviens esam nepārtrauktā attiecībā pret apkārt esošo – attiecībā pret zemi, solu, koku, dzīvnieku, draugu, kaimiņiem un visu citu, kas atrodas gan tuvā, gan tālā attālumā no mums. Pat šķietami nepamanot cits cita klātbūtni, mēs turpinām šo attiecību nebeidzamo plūsmu.

Sezona
2020 / 2021
Pirmizrāde
22. septembrī, 2020.

Atsauksmes

Egle – 8.0

Jaunieši mīlīgi. Laimīgā Liepāja. Katra no LV pilsētām būtu pelnījusi tādu savu izrādi.

0
teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Undīne Adamaite

Horeogrāfes un šajā gadījumā arī režisores Kristīnes Brīniņas izrāde Upe, kas veidota sadarbībā ar horeogrāfi Alisi Putniņu un dramaturģi Rasu Bugavičuti-Pēci, jaunos aktierus noliek ar skatītāju uzreiz aci pret aci, tuvplānā. Uzdevums ir riskants. Ir jāuzrunā uzreiz bez iesildīšanās, jo skatītājam šajā pusotru stundu garajā izrādē ir jāiet aktieriem līdzi gluži fiziski. Upe pieder pēdējā laikā plaši praktizētājam žanram izrāde-pastaiga.

diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Režisores Kristīnes Brīniņas izrādē Upe jaunie Liepājas teātra aktieri iedzīvina cilvēkstāstus, uzrādot prasmi organiski darboties arī citas pilsētas.