Meklēt...

Perfektā teikuma nāve

Latvijas Nacionālais teātris

Igauņu rakstnieka darbs veltīts laikam, kas arī Latvijā bija īpašs – Trešās atmodas gadiem 80. gadu beigās, kad Padomju Savienība juka pa vīlēm, parādījās iespēja brīvi domāt un brīvi rīkoties, cilvēki dzīvoja eiforijā metru virs zemes, jo ik pa laikam viņi tika pulcēti manifestācijās, stāvēja plecu pie pleca un beidzot sajutās drosmīgi. Tomēr joprojām bija modras acis pelēkās civildrēbēs, kas brīvības tīkotājiem rūpīgi sekoja līdzi.

Šis stāsts par šo laiku savedīs kopā divus jaunus cilvēkus – igauņu meiteni Mārju un krievu puisi Aleksu – un arī izšķirs.

Bet – viņi būs uzzinājuši, kāds ir perfektākais teikums pasaulē.

Sezona
2020 / 2021
Pirmizrāde
6. decembrī, 2020.
teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Lauma Mellēna-Bartkeviča

Domāju, kā iztēlotos iestudējumu, ja nebūtu lasījusi romānu un nebūtu redzējusi pietiekami daudz Valtera Sīļa izrāžu, lai kaut aptuveni nojaustu iespējamo pieeju materiālam, paļaujoties, ka nekāda radikāla mākslinieciskās stratēģijas maiņa attiecībā uz šo dramatizējumu nenotiks.

kroders.lv
kroders.lv - Baiba Kalna

“Izrādē principiāls ir uzstādījums, ka kangarisms, dažādu veidu nodevības nav kāds vispārināts ļaunums, bet no daudziem dzīves nogriežņiem kopā likta mozaīka, ko veido nelielas, ļoti konkrētas izvēles un darbības.”