Meklēt...

Nāve ēnā

Latvijas Leļļu teātris

Vēsture māca, ka katra krīze reiz beidzas*, taču tā atstāj mūsos pēdas, kuru pārvarēšana ir katra paša rokās – tā ir cīņa. “Es” atgūšanas cīņa ar sevi par sevi, kuras rezultātā cilvēks var tapt par ko vairāk nekā bijis vai arī padoties nebūšanai.
"Nāve ēnā" ir izrāde par robežsituācijas skartu cilvēku attiecībām - attiecībām ar savu tuvāko, tālāko, ilgoto, zudušo un sevi pašu, par savas jaunās esības meklējumiem pašrefleksijā. 

* Valsts prezidenta Egila Levita uzruna tautai Latvijā un pasaulē Lieldienās

Izrādi pēc Rūdolfa Blaumaņa noveles motīviem veido 2019. gada LKA Leļļu teātra mākslas kursa absolventi, pašreizējie Latvijas Leļļu teātra aktieri  – Elīna Bojarkina, Rihards Zelezņevs un Matīss Millers sava kursabiedra Rūdolfa Apses vadībā, kurš studijas turpina teātra režijas specialitātē LKA maģistrantūrā. Daļu no sava studiju laika Rūdolfs pavadījis Polijā – laikmetīgā leļļu teātra lielvalstī, papildinoties A. Zelveroviča Varšavas teātra akadēmijas Bjalistokas filiālē un apgūstot leļļu un alternatīvā teātra režiju.

Izrādes ilgums
1st. 30min.
Sezona
2020 / 2021
Pirmizrāde
30. septembrī, 2020.

Radošā komanda

Mākslinieks Rūdolfs Apse
Autors Rūdolfs Blaumanis
Režisors Rūdolfs Apse
Dramaturgs Rūdolfs Apse
Gaismu mākslinieks Uldis Andersons
Mūzikas autori Rihards Zelezņevs
Matīss Millers
Rūdolfs Apse
Elīna Bojarkina
Video mākslinieks Emīls Alps
kroders.lv
kroders.lv - Toms Čevers

Režisors noveles tekstu ir kapitāli dekonstruējis, lietišķi, bet nežēlīgi to uzšķēržot un saglabājot vien sižeta līniju un darbojošos personu vārdus, viņu gribas stingrību un rīcības atbildību šoreiz pakļaujot pandēmijas diktētiem ierobežojumiem, nevis meteoroloģiskiem apstākļiem.