Meklēt...

Ciešamā kārta

Kvadrifrons
Pievienot vērtējumu
9.3
10 vērtējumi

Kāda bērnudārza audzēkņu vecāki, kādas pamatskolas skolotāji, kādas vidusskolas skolēnu padomes biedri un kādas augstskolas Satversmes sapulces orgāna locekļi tiekas četrās mokošās sanākšanās. “Ciešamā kārta” ir izrāde par profesionālu ekstāzi, kas noved pie akadēmiskas mazspējas, par simtgadīgām tantēm ar sadzeltējušiem pierakstiem, kas vāri virmo savā nodabā, par īstenojamām un neīstenojamām reformām un to, cik rāmi un tūļīgi vakardiena kļūst par rītdienu.


Gavilēsim vēl arvien,

Jauni cik vēl esam,

Līdz ar jauko jaunību,

Līdz ar skaudro vecumu,

Piederēsim zemei.

/no svinību dziesmas “Gaudeamus igitur”; atdzejojis Kārlis Straubergs/

Izrādes ilgums
40min. (1 cēliens)
Sezona
2020 / 2021
Pirmizrāde
1. oktobrī, 2020.

Radošā komanda

Kostīmu māksliniece Inese Tone
Režisors Klāvs Mellis
Dramaturgi Klāvs Mellis
Ance Strazda
Gaismu mākslinieki Jānis Sniķers
Kārlis Staņa
Mūzikas autors Kārlis Tone

Atsauksmes

Elita – 10.0

Lieliska izrāde!

0
teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Dita Jonīte

Jo vairāk domāju par tekstu un izrādi, jo vairāk spēju novērtēt iestudējuma autoru pozīciju – ar pirkstu nebakstīt acīs, kas ir pareizi un kas nav, kas ir smieklīgi un kas nav. Turklāt taisnības cīnītāji un kategorisko viedokļu paudēji visās sapulču epizodēs vienlaikus veidoti arī ļoti cilvēcīgi, pat sirsnīgi. Katrā tēlā ieraugāma konkrēta biogrāfija, saskatāmi iemesli rīkoties un runāt tā vai citādi.

ir.lv
ir.lv - Zane Radzobe

Jēdzienu «ciešamā kārta» Letonika.lv skaidro kā darbību, kuras veicējs nav minēts teikumā kā teikuma priekšmets, vai arī darbību, kuras veicējs nav zināms, un piedāvā piemērus. Bērni atrod somu skolas dārzā — darāmā kārta. Soma ir atrasta — ciešamā kārta. Ja definīcijai piemērotu poētiskāku skaidrojuma stratēģiju, es uzsvērtu vārda sakni. Ciest. Paciest. Pārciest.