Meklēt...

Ārsts

Dailes teātris
Pievienot vērtējumu
8.8
19 vērtējumi

Mūsdienu britu dramaturga Roberta Aika luga “Ārsts” runā par izteikti modernām tēmām. Gata Šmita izrāde “Ārsts” ar zināmu ironiju pieskaras tik daudz cilātajiem politkorektuma jautājumiem, kā arī dažādu sabiedrības grupu līdzāspastāvēšanai, dedzīgi iestājoties par savām vērtībām. 

Slimnīcas vadītāja Rute Vulfa ir stipra, valdonīga sieviete, kas uz saviem pleciem radusi iznest gan profesionālās, gan personīgās dzīves grūtības. Viss mainās dienā, kad, aizstāvot savas pacientes tiesības uz mierpilnu nāvi, Rute liedz viņai iespēju saņemt pēdējo sakramentu. Šis incidents kļūst par iesākumu karam starp pacientes tuvinieku reliģisko pārliecību un mediķu ētikas kodeksu, kā arī starp ārstes-sievietes prātu un jūtām. Tas liek slavenajai profesorei vienatnē stāties sabiedrības tiesas priekšā un noslēgt rēķinus ar savu pagātni.

Izrādes ilgums
2st. 40min.
Sezona
2020 / 2021
Pirmizrāde
18. septembrī, 2020.

Atsauksmes

ieva_brence – 10.0

Izcila izrāde un unikāls Vitas Vārpiņas tēlojums.

0
Javeta – 5.0

Grūti izprotama un garlaicīga.

0
lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Izrāde “Ārsts” Dailes teātrī ir vērtējama kā laikmetīgs sitiens pa dusošo sabiedrības sirdsapziņu, liekot pārvērtēt savus spriedumus, attieksmes, aizspriedumus, vienlaikus ilustrējot, cik viegli bars var saplosīt to, uz kuru kāds no savējo vidus ir parādījis ar pirkstu.

diena.lv
diena.lv - Līga Ulberte

Ir skaisti un cerīgi redzēt vienotu ansambli, kurš stāsta sarežģītu, emocionāli grūtu un ļoti aktuālu stāstu uz Dailes teātra lielās skatuves.

ir.lv
ir.lv - Zane Radzobe

Sezona Dailē sākusies ar svaiga gaisa malku — iestudējumu, kas ir ne tikai labs mākslinieciski, bet arī runā par sāpīgām un aktuālām tēmām. Turklāt tā, ka žēl — izrāde beigusies. Šis ir gadījums, kad intrigu radīt ir gluži lieki — «jāredz»!