Meklēt...

Trojas ķēve

Story Hub
Pievienot vērtējumu
7.8
1 vērtējums

Trojas ķēve ir Eiropas Parlamenta deputāte, kura netiek pārvēlēta uz nākamo termiņu. Cilvēkam, kurš no mazās Latvijas bija nokļuvis Eiropas centrā, nu atkal jāatgriežas dzimtenē. Vai tā ir sakāve un iegūtā vara bija maldīga? Bet varbūt viņa zina kaut ko, kas no mums pārējiem tiek slēpts? Eiroparlamenta kanalizācijas trubās iemitinājusies sēnīte un tā apdraud mūsu dzīvības. Trojas ķēve aizlīmē logus un dodas pašizolācijā.

Lai arī dramaturgs Artūrs Dīcis lugu "Trojas ķēve" uzrakstīja 2019. gada vasarā, tā paradoksāli sasaucas ar situāciju šodien - laiku, kuru pavadām pašizolācijā, bailēs no pandēmijas un sazvērestības teoriju ieskauti.

Izrāde "Trojas ķēve" tapa 2019. gadā starptautiska projekta EUHUMAN ietvaros, kurā piecas teātra kompānijas no dažādām Eiropas valstīm tika aicinātas reflektēt par Eiropas Savienību šodien. Izrādes radošā komanda iedvesmojās no kādas Eiroparlamenta deputātes, kura sava sasaukuma laikā tika novērtēta kā viena no neefektīvākajām starp visiem deputātiem. Izrāde 2019. gada rudenī tika rādīta Amsterdamā un Milānā.

Latvijas pirmizrāde tiešsaistē notiks nedēļā, kad svinam Eiropas dienu.

Sezona
2019 / 2020
Pirmizrāde
8. maijā, 2020.

Performanti

Radošā komanda

Mākslinieks -8
Režisore Laura Groza
Dramaturgs Artūrs Dīcis

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Režisores Lauras Grozas-Ķiberes monoizrāde ar aktrisi Ingu Tropu nepārvēlētās eirokomisāres lomā “Trojas ķēve” liek secināt, ka ekrāns starp skatītāju un aktieri prasa citus spēles noteikumus. Neskatoties uz aktrises spēlētprasmi duelī ar kameras aci, skatītājam tā ir robeža, aiz kuras šoreiz izpaliek līdzpārdzīvojuma vilnis.

kroders.lv
kroders.lv - Vēsma Lēvalde

Izvēlētais komēdijas žanrs prasa izcilu aktiera meistarību un stāvizrāžu talantu, īpaši, ja viens aktieris – šajā gadījumā Inga Tropa – atveido visus tēlus, vien dažās epizodēs piespēlējot Laurai Grozai-Ķiberei.