Meklēt...

Melnraksts

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris
Pievienot vērtējumu
1.1
17 vērtējumi

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris kopīgā projektā ar Starptautisko Vasaras mākslas festivālu “Točka dostupa” (Sanktpēterburga) piedāvā Jūsu uzmanībai Vladislava Nastavševa online izrādi “MELNRAKSTS”. Krievu dzejnieka, prozaiķa un dramaturga Sergeja Uhanova luga-labirints par saistību starp laikiem, cilvēkiem un spokiem. 

Pirmo reizi 136 gadu laikā, kopš pastāv Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris, par izrādes platformu kļūs internets. Un Sergeja Uhanova, mūsdienu krievu dzejnieka, prozaiķa un dramaturga luga ir kā radīta šādam radošam eksperimentam.  Skatītājus sagaida ne tikai paradoksāls, ironisks un daudzšķautnains stāsts par jūtām un saprātu, bet arī principiāli jauns formāts.

Mēs visi dzīvojam spoku un ēnu ieskauti atmiņas un pārdomas, pieredze un fantāzijas, nožēla un cerības ir neatņemama realitātes daļa. Bet dažkārt tā ir vienīgā iespējamā realitāte, vai tas būtu pēc mūsu izvēles, vai tāpēc, ka izvēles nav. Lai gan vienmēr iespējams sākt no baltas lapas. 

Protams, ja izdosies.

Šīs lugas varoņiem viens otram noteikti ir ko teikt ģimenes noslēpumu, kaislību un dīvainību viņu dzīvēs pietiktu vairākiem seriāliem. Jo vairāk, ja katrs no viņiem uzskata, ka viņam ir tiesības pārrakstīt scenāriju pēc kārtējās sērijas, pārslēdzoties no detektīva uz melodrāmu un no mistikas uz komēdiju. Nozīmju, kalambūru un slēptu citātu labirints apaug ar katru sižeta pavērsienu, bet mums vien atliek minēt, kāds būs fināls, un sekot varoņiem labirinta sirdī.

Sezona
2019 / 2020
Pirmizrāde
29. maijā, 2020.

Atsauksmes

kikeeifuy – 2.0

Ļoti spēcīgs aktieris, bet galīgi nepareizajā vietā.

0
lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Režisors Nastavševs konsekventi spēj paturēt savu eksistenciāli melni ironisko rokrakstu. Tēlu groteskums, neērtības sajūta skatītājā, papīra leļļu efekts, laika un telpas deformācija, valodas virspusējība – tas viss rezultējas absurda teātra estētikā. Tādā, kas tik dabiski piedien pandēmijas laikam.

kroders.lv
kroders.lv - Toms Čevers

Šo izrādi pavisam noteikti ir iespējams uzlūkot teātra koordinātās. Tāpēc, ka tā nav un nepretendē būt filma vai izrādes tiešā translācija.