Meklēt...

Fake News!

Kvadrifrons
Pievienot vērtējumu
9.0
1 vērtējums

Kādā siltā, lietainā pēcpusdienā divi aktieri, horeogrāfe un scenogrāfs nolēma uztaisīt izrādi par to, kā viss ir patiesībā. Izrādījās, ka patiesībā viss ir vis kaut kā, jo patiesību ir ļoti daudz. Reizēm tās viena otru izslēdz, citreiz neizslēdz, dažkārt palīdz dzīvot vai vismaz netraucē, citkārt – garlaiko, samulsina vai nogalina. Patiesību netrūkst. Jāsaprot tikai, ko ar tām iesākt.

Mēnešiem ilgi viņi pētīja, skrollēja, lasīja un stāstīja, gremdējās atmiņās un paredzēja nākotni, zīmēja, dejoja, rakstīja dzejoļus un rādīja burvju trikus. Tomēr kaut kas joprojām bija ne tā.

Man nav ko teikt par Bermudu salām,
Man nav ko runāt par NLO,
Man nav ko dziedāt par Siguldas alām,
Un nav ko klusēt par sameloto.

Bet, ja tu gribi par Bermudu salām
Un ja tu gribi par NLO,
Un, ja tu gribi uz Siguldas alām,
Tu varētu mani pierunāt.

/Ainars Mielavs/

“Fake News!” - izrāde no informācijas driskām

Sezona
2019 / 2020
Pirmizrāde
15. novembrī, 2019.

Atsauksmes

Skujins – 9.0

Ja teātris ir spēle, tad šī izrāde bija Olimpiskās spēles! Dinamiski, intensīvi un pārsteigumiem bagāti. Gluži kā tās pašas “Fake News” ziņu lasīšana.. nekad nezini ar ko Tevi pārsteigs nākamais teikums. Pluss. Ļoooti patīk, ja tā var saukt, Kvadrifrona pēdējo izrāžu “bilingvālais” piesitiens, kur tiek izmantota latviešu un krievu valoda vienā stāstā. Skaisti.

0
diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Izrādē Fake News! ar skatītāju notiek tas pats, kas ikdienā, – viņu apdullina informācijas plūsma, kurā patiesība un izdomājumi savijas neatšķetināmā mezglā.

satori.lv
satori.lv - Anna Andersone

Teātra trupa "Kvadrifrons" savā jaunākajā izrādē "Fake News!" Rīgas cirkā izvirzījusi nopietnu mērķi – analizēt "viltus ziņu jēdzienu un ietekmi Latvijā".

kroders.lv
kroders.lv - Toms Čevers

Izrādes veidotāji nenosoda ne šo “zināšanu” veidotājus, ne publicētājus, ne arī patērētājus. Viņu attieksme, tik aizrautīgi daloties ar dramaturga Evarta Melnalkšņa apkopotajiem un apstrādātajiem tekstiem, bez šaubām, ir ironiska.