Meklēt...

Malkas ceļi

Ģertrūdes ielas teātris
Pievienot vērtējumu
9.6
5 vērtējumi

Pētot teātra izteiksmes līdzekļus, režisors Andrejs Jarovojs īpašu uzmanību pievērš tēlainai skatuves valodai, dažādu zīmju saspēlei un personiskai komunikācijai ar skatītāju. Katra izrāde tiek radīta kā īpašs mikrokosmoss ar saviem noteikumiem, radot satikšanās vietu mākslinieka un publikas iztēlei.

Iestudējumā “Malkas ceļi” Andrejs Jarovojs atgriežas pie teātra, kas nav balstīts tekstā. Fiziska un vizuāla izrāde, kur, spēlējoties ar koksnes materialitāti, simetriju un asimetriju, radošā komanda poētiskā veidā runā par cilvēku un kultūru, pētot vecā un jaunā līdzāspastāvēšanas noteikumus, savstarpējās attiecības un attīstības potenciālu. Izrāde-mandala par cilvēka nebeidzamajiem centieniem sakārtot pasauli un – īslaicīgajām uzvarām šajā procesā.

Sezona
2019 / 2020
Pirmizrāde
23. februārī, 2020.
30.04
Otrdiena
19:00

Ģertrūdes ielas teātris

Tiešsaistes versija
Biļetes

Radošā komanda

Režisors Andrejs Jarovojs
Scenogrāfs Rūdolfs Bekičs

Atsauksmes

Skujins – 8.8

Necerēti interesanta izrāde, kurā bez vārdiem divi vīrieši darbojās ar malku. Vēro kā citi strādā un vēl kādu mākslu no tā taisa.

0
satori.lv
satori.lv - Juta Ance Ķirķis

Par Kates Krolles un Valtera Sīļa izrādi "Izskatās, ka tu mirsi" ("Dirty Deal Teatro", 2020) un Andreja Jarovoja izrādi "Malkas ceļi" (Ģertrūdes ielas teātris, 2020)

diena.lv
diena.lv - Līga Ulberte

Malkas ceļi pirmizrāde notika februāra beigās, gandrīz vienlaikus ar Dirty Deal Teatro izrādi Izskatās, ka tu mirsi. Nezinu, cik jauša vai nejauša ir šī sakritība, bet abi projekti ir radniecīgi gan formāli, gan pēc būtības. Faktiski šīm divām varētu pievienot arī trešo izrādi – Krievijas režisora Vsevoloda Ļisovska veidoto Situāciju komēdiju turpat Ģertrūdes ielas teātrī pagājušajā rudenī.

kroders.lv
kroders.lv - Diāna Kondraša

Latviešu tautas pasaka par to, kā mežā satikās viens jauns horeogrāfs ar vienu ne tik jaunu aktieri, uztaisīja kasti, sa*isa to un kļuva par draugiem