Meklēt...

Talantīgais misters Riplijs

Dailes teātris
Pievienot vērtējumu
7.1
7 vērtējumi

Bagātais Herberts Grīnlīfs izvēlas Tomu Ripliju, lai atvilinātu uz mājām savu aizklīdušo dēlu Ričardu. Taču Riplijam ir citi plāni. Viņam ir hameleona daba, neskaidra pagātne un īpašs talants – spēja maldināt un manipulēt. Izšķērdīgā, brīvā pasaule, kurā viņš atrod Ričardu, ir pārāk pievilcīga un kārdinoša, lai no tās atteiktos. Brīdī, kad Riplijs iekāro Ričarda dzīvesstilu un identitāti, spēle kļūst nāvējoši bīstama. Viņu dzīves neatšķetināmi savijas kopā, un bezkaunīgi šarmantajam psihopātam vairs nav ceļa atpakaļ. Jo iespēja atkal kļūt par sevi pašu Riplijam ir pārāk biedējoša.

Sezona
2019 / 2020
Pirmizrāde
31. janvārī, 2020.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

ir.lv
ir.lv - Zane Radzobe

Sižetu virspusēji droši vien zina daudzi režisores Lauras Grozas-Ķiberes izrādes skatītāji. Pieticīgos sociālos apstākļos eksistējošā Toma Riplija ceļi krustojas ar zelta jaunatnes pārstāvi Ričardu Grīnlīfu, un šīs tikšanās sekas izvēršas traģiskas. Toms Ričardu nogalina, pieņem viņa identitāti un sāk dzīvot dzīvi, kura citādi viņam nebūtu pieejama. Taču Riplijs jūt, ka viņam tā pienākas, jo, galu galā, viņš māk to darīt talantīgāk nekā citi. It kā vienkārši. Bet, kā pierāda Dailes teātra jauniestudējums, velns slēpjas «sīkajā drukā».

diena.lv
diena.lv - Līga Ulberte

Talantīgais misters Riplijs ir monoloģiska luga un izrāde, viss notiekošais pie skatītājiem nonāk caur Ginta Grāveļa spēlētā titulvaroņa skatpunktu.