Meklēt...

Par Tēviem

Latvijas Nacionālais teātris
Pievienot vērtējumu
6.7
3 vērtējumi

Tēva nozīme katram no mums dzīvē bijusi dažāda. Mūsu galvenie varoņi pārtapuši tēlos, epizodēs un... dziesmās. Mēs nestāstīsim biogrāfijas, bet kā mozaīkā veidosim skaudri poētisku bildi, kurā ir viss – skumjais, smieklīgais, traģiskais, rupjais (jā, izrādē skanēs arī necenzēta leksika), bērnišķīgais un nekaunīgais. Mūsu privātā pieredze pāraugusi fantāzijā un tai pašā brīdī ļoti noderīgos praktiskos dzīves padomos, ko skatītājs varētu aizgūt un pēc izrādes izmantot savā dzīvē. Galu galā, mūsu tēvi mūs ir mīlējuši, kā nu pratuši. Un neviens nezina, ko īsti par mums pēc gadiem stāstīs mūsu bērni, kurus mēs mīlam, kā nu protam. Izrādē, iespējams, būs trīs daļas, bet ja trešās nebūs, tad ziniet, ka tā nebija vajadzīga. *izrādes sākotnēji plānotais nosaukums “Tēviem”.

Sezona
2018 / 2019
Pirmizrāde
3. februārī, 2019.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

delfi.lv
delfi.lv - Eva Škenderska

"Par tēviem" Nacionālā teātra Aktieru zālē jāatrod īstā auditorija. Baidos, tiem, kas tēvus, kādus radošā komanda tēlo izrādē, nepazīst, var rasties arī virspusīga pēcgarša – stāsts par "draņķīgiem tēviem, Latvijas vājajiem vīriešiem".

diena.lv
diena.lv - Undīne Adamaite

Elmārs Seņkovs iestudējis dziedinošu izrādi visvairāk jau laikam savas paaudzes vīriešiem – 30+, tiem, kuru tēvi sarūpēja Latvijai atmodu, bet bieži aizmirsa par savējo

ir.lv
ir.lv - Zane Radzobe

Nacionālā teātra izrādi Par tēviem var ieteikt divu iemeslu dēļ — lai izsmietos, bet pēcāk padomātu