Meklēt...

Klubs “Paradise”

Dirty Deal Teatro
Pievienot vērtējumu
8.3
4 vērtējumi

Četras jaunas sievietes satiekas kopīgi izveidotajā brančotavā “Paradīze”, kas no sapņa par ģimenes biznesu pārvērtusies par maksātnespējas procesa pieteikuma murgu. Risinot problēmas ar nodokļu parādiem, atklājas, ka arī viņu vecākiem 90.gados nav bijis biznesa ķēriena. Šis būs stāsts par cilvēkiem, kuri uzdrošinās piepildīt savus sapņus, bet – vai mērķu labad visi līdzekļi ir attaisnojami? Izrādes “Klubs Paradise” galvenais iedvesmas avots ir patiesi notikumi, kas norisinājušies Rīgā pēdējo trīsdesmit gadu laikā. Radošā komanda,veidojot stāstu, izmantojusi dokumentālus stāstus, kuri iegūti intervējot gan leģendām apvītos 90.gadu uzņēmējus, gan bijušos policijas darbiniekus, kā arī vairākas sievietes, kuras dalījās stāstos par savām attiecībām šajā laika posmā. Dramaturģe Justīne Kļava atzīst, ka “izrāde būtībā ir pētījums par ģimenes kā institūcijas dubulto morāli ekonomiski sarežģītos apstākļos. Mēs pētām kā dažādu paaudžu sievietes veicina sev līdzās esošo vīriešu visatļautības un varenības vai gluži otrādi – bezspēcības izjūtu apstākļos, kuros vīrietis neatkarīgi no savas būtības un sajūtām ir spiests rīkoties atbilstoši priekšstatiem par “īstu veci””. Izrādē tiek spēlētas deviņdesmito gadu meiteņu pankroka grupas „Atdod zapti” dziesmas „Spogulis” un „Viltīgie, mazie zaķi”, kā arī Jēkaba Nīmaņa šai izrādei veidota oriģinālkompozīcija „Stundas”. Ierakstos skan populāra 90.-to gadu mūzika.

Sezona
2018 / 2019
Pirmizrāde
7. novembrī, 2018.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

kroders.lv
kroders.lv - Dita Jonīte

“Katram argumentam blakus ir pretarguments, katram gadījumam – pretī konkrēti cilvēki. Arī šis ir aspekts, kādēļ jauno DDT iestudējumu droši var definēt kā dokumentālo stāstu teātri.”

delfi.lv
delfi.lv - Anna Andersone

Kopš deviņdesmitajiem ir pagājis zināms laiks, un gan sabiedrībā, gan mākslā nobriedusi un sevi jau pierādījusi jūtīga, bet vienlaikus ar veselīgu pašironiju un lielisku humora izjūtu apveltīta trīsdesmitgadnieku paaudze, kuras pašrefleksija un sevis meklējumi neizbēgami saistīti ar iedziļināšanos laikmetā, kas to lielā mērā veidojis.

diena.lv
diena.lv - Toms Čevers

Teātra Dirty Deal jauniestudējumā Klubs Paradise ir daudz jauneklīgas enerģijas un atbildības smaguma nenospiestas brīvības

satori.lv
satori.lv - Valda Čakare

Uz grīdas izgaismojas spilgti, krāsaini kvadrāti, dibenplānā kaitinoši spīd no zaļas neona caurulītes izlocīta palma, gar laukuma malām izvietoti mūzikas instrumenti, bet centrā redzams galds un krēsli