Meklēt...

Sapņotāji

Dailes teātris
Pievienot vērtējumu
8.2
7 vērtējumi

Kamēr 1968.gada Parīzē gaisā virmo satraucošas idejas par sociālu un politisku atjaunošanos, trīs jauniešiem ir pavisam citas intereses. Teo, viņa dvīņu māsa Izabella un abu kopējais draugs amerikāņu students Metjū nesātīgi iegremdējas kino filmu notikumu un tēlu pasaulē. Tas ir hermētiski noslēgts bezgaisa universs, kas vilina kā narkotikas. Šajā mākslīgi radītajā pasaulē valda viņu pašu izdomātas privātas spēles, pazemojoši pārbaudījumi un savstarpējas cīņas. Vienlīdz dabiski tiek nomestas drēbes un atmesti ieradumi. Taču tas viss beidzas, kad reālā pasaule ārpus Teo, Izabellas un Metjū mājas patvēruma beidzot ielaužas viņu reibinošajā sapņu delīrijā.

Izrādes ilgums
2st. 50min. (2 cēlieni)
Sezona
2018 / 2019
Pirmizrāde
29. novembrī, 2018.

Radošā komanda

Autors Gilberts Adērs
Kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa
Režisore Laura Groza
Dramaturģe Laura Groza
Gaismu mākslinieks Jānis Sniķers
Scenogrāfs -8
Tulkotāja Laura Groza

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

delfi.lv
delfi.lv - Anna Andersone

Šādi izrādes kontekstā jaunu nozīmi iegūst viens no zināmākajiem 1968. gada nemieru saukļiem "Zem asfalta ir pludmale", ko izrādē Anta Aizupe ar krāsas baloniņu uzpūš uz sienas un kas rezonē arī šodien, kad sabiedrībā joprojām pastāv neiecietība pret citādumu – seksualitātē, ādas krāsā, reliģijā, dzīvesveidā. "Sapņotājos" Laura Groza-Ķibere turpina visām savām izrādēm tuvo tēmu un runā par citādo, uzmanīgi un ar pietāti uzsverot – tieši tajā atklājas cilvēcība.

satori.lv
satori.lv - Linards Āboltiņš

Patīkami pārsteidzoša ir Anta Aizupe, kura, būdama ārštata aktrise, ja nepieciešams, gluži kā hameleons spēj pielāgoties teātriem un iestudējumiem.