Meklēt...

Planēta Nr. 85

Dailes teātris
Pievienot vērtējumu
7.3
6 vērtējumi

Kāds puisis iemanto brīnumainu iespēju ceļot laikā. Šajā ceļojumā viņš satiek savus vecākus un vecvecākus. Satiek savu pagātni un savus senčus – lai atrastu ceļu atpakaļ pats pie sevis un savas būtības. Un saprastu, cik brīnišķīga un vērtīga patiesībā ir viņa dzīve. Bet pagātnē Krišjāni gaida ne tikai viņa vecāki un vecvecāki. Tur ir arī pavisam dīvaini un nepazīstami, bet ļoti mīļi un draudzīgi multeņu tēli – piemēram, kaķis Indriķis un jocīgais Čeburaška. Nemaz nerunājot par pavisam savādu onkuli, ko sauc Leonīds Brežņevs un kurš nepavisam nav draudīgs, bet apjucis un nomaldījies. Krišjānim būs jāpalīdz viņiem visiem, saviem vecākiem un pašam sev – lai viņš pats nākotnē vispār varētu piedzimt. Šis ir stāsts bērniem un viņu vecākiem.

Izrādes ilgums
2st. 10min. (2 cēlieni)
Sezona
2018 / 2019
Pirmizrāde
1. septembrī, 2018.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

la.lv
la.lv - Ilze Kļaviņa

Uzveduma vērtību palielina fakts, ka tapusi Justīnes Kļavas pilnvērtīga oriģināldramaturģija bērniem, kas ir retums uz daudzo jaunākajai auditorijai veltīto dramatizējumu fona. Tas varētu rosināt mūsdienu autorus pievērst uzmanību šim tik ļoti nepieciešamajam žanram.

delfi.lv
delfi.lv - Eva Škenderska

Režisora Dmitrija Petrenko un dramaturģes Justīnes Kļavas jaunākais kopdarbs – Dailes teātra izrāde ģimenei "Planēta Nr. 85" – ir veiksmīgais gadījums, kad interesanti ir visdažādākā vecuma skatītājiem. Bērnu izrādēm nepieciešamā piedzīvojumu sižeta līnija pasakas žanrā risināta jaunākajiem skatītājiem tik tāltālā zemē un sensenos laikos kā Padomju Savienība 1985. gadā, kas vecākiem savukārt piedāvā jautru un ironisku fantasmagoriju par pašu pieredzēto iekārtu.

diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Režisors Dmitrijs Petrenko jauniestudējumā Planēta nr. 85 Dailes teātrī spēlējas ar klišejām par padomju laiku, ievijot tajā arī ģimenes drāmas elementus