Meklēt...

Dievs. Daba. Darbs

Rēzeknes teātris "Joriks"

Annele ir kalpu ģimenes jaunākā atvase, zinātkāra meitene, kura cenšas iederēties pieaugušo pasaulē. Dienu no dienas viņa meklē iespējas būt tuvāk mātei, tēvam vecmāmiņai un māsai Liziņai, taču darbs tos spītīgi tur gūstā, liekot Annelei justies vientuļai un atstumtai. Katru reizi, kad pastarīte vecākiem kaut ko prasa, vienīgais, ko viņa saņem pretī ir smaga nopūta, kam seko bezpalīdzīgs ei nu ei, mulķīte. Bet Annele nav nekāda muļķīte, viņa grib zināt un saprast un ja lielie atbildes nesniedz, tās jāmeklē pašai.

Annas Brigaderes autobiogrāfiskās triloģijas pirmā daļa ‘’Dievs, daba, darbs’’ ir kā piemineklis, autores veltījums ģimenei, kas viņu izaudzinājusi par izcilu Latvijas kultūras personību. Izrādes tapšanas procesā radošā komanda analizēja arī citus Brigaderes darbus, piezīmes, publikācijas, meklējot cēloņus un likumsakarības, kas nosaka indivīda izaugsmi un ciešo saikni ar tā radītājiem.

Iestudējums ‘’Dievs. Daba. Darbs’’ ir pieaugšanas stāsts, bērnības atmiņu uzplaiksnījums, kurā bērns, gluži kā tukša papīra lapa, tiecas aizrautīgi tikt pierakstīts līdz pat malām ar prieku, bēdām un visu to, kas viņa pasauli padara tik bagātu un interesantu. Izrādē vienkopus sadzīvo plāna, objektu un ēnu teātra estētika, piešķirot katrai ainai atšķirīgu formu un atmosfēru.

Izrādes ilgums
1st. 15min.
Sezona
2017 / 2018
Pirmizrāde
27. martā, 2018.

Radošā komanda

Autore Anna Brigadere
Horeogrāfe Alise Putniņa
Režisors Edgars Niklasons
Dramaturgs Edgars Niklasons
Mūzikas autors Kaspars Niklasons
Scenogrāfs Gints Sippo
Video māksliniece Evita Rusova
la.lv
la.lv - Ilze Kļaviņa

Valmieras Drāmas teātra Mansarda zālē tapusi vēl viena spilgta izrāde bērnu auditorijai. Annas Brigaderes autobiogrāfiskajam stāstam “Dievs. Daba. Darbs” atrastā Jāņa Znotiņa režijas pieeja ar darbības un teksta līdzvērtīgu savstarpēju mijiedarbību rada poētisku un aizraujošu iespaidu.