Meklēt...

Apsolu

Latvijas Nacionālais teātris
Pievienot vērtējumu
6.1
3 vērtējumi

Cik viegli ir pateikt - apsolu? Šo vārdu mēs dāsni lietojam ikdienā, kā arī citus lielus jēdzienus, kuri, mūsuprāt, piešķir dzīvei jēgu, vērtību un nozīmīgumu. Stāsts par apsolījumiem sākas kādā naktī, kad trīs rīdzinieki satiekas pilsētas nomalē, lai apraktu līķi. Šī tikšanās pilnībā izmaina viņu dzīvi. Kamēr draugi rok bedri, atklājas notikumi, kuri apglabāti viņu sirdsapziņās. Jaunā autora debija profesionālā teātrī – luga, kas Nacionālā teātra 100 gades lugu konkursā ieguva 3. vietu.

Sezona
2017 / 2018
Pirmizrāde
12. janvārī, 2018.

Radošā komanda

Autors Andris Ūdris
Kostīmu mākslinieks Ivars Veinbergs
Režisore Daiga Kažociņa
Gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš
Mūzikas autors Mārtiņš Zariņš
Producente Linda Helviga
Scenogrāfs Edgars Kļaviņš
Video mākslinieks Toms Zeļģis

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

la.lv
la.lv - Ilze Kļaviņa

Izrādes finālā izskan vairāki šāvieni, pieci pirmie, manuprāt, stāsta par tēmu – kaislību neiegrožojamā daba. Nākamie – nostāda izrādi sadzīviskas drāmas līmenī, kas stāsta par kādu neparastu gadījumu. Man pirmais variants šķiet interesants, otrais – nepavisam ne.

delfi.lv
delfi.lv - Lauma Abramoviča

"Apsolu" ir Nacionālā teātra izrāde, kas tapusi pēc jaunā dramaturga Andra Ūdra lugas, tā ieguvusi trešo vietu teātra izsludinātajā lugu konkursā. Skatoties izrādi, kļūst saprotams, kāpēc tā izvēlēta iestudēšanai: saistoša koncepcija, kas paver iespēju spilgtam aktierdarbam un režijai, kā arī cilvēcisko attiecību un kaislību mudžeklis, kurā, ticams, ikviens skatītājs var atpazīt sevi. Jo stāsts, lai arī tajā iesaistīts līķis, nav par "cilvēkiem tur", bet gan mums pašiem.

diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Dramaturga Andra Ūdra debija profesionālajā teātrī sola kriminālintrigu, taču aiz tās slēpjas diezgan izvērsta prātošana par dzīves jēgu