Meklēt...

Ivanovs!

Dailes teātris
Pievienot vērtējumu
5.3
3 vērtējumi

Romantiskas ironijas piesātināti, krāšņi ražas svētki. Spilgtas krāsas triepieni, lai papildinātu Čehova pasteļtoņus. Lauku inteliģences sapņi vasaras naktīs.

Sezona
2017 / 2018
Pirmizrāde
18. maijā, 2018.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

delfi.lv
delfi.lv - Eva Škenderska

"Ivanovs!" Regnāra Vaivara radošajā biogrāfijā nav izņēmums – literārais materiāls režisoram ir tikai atspēriena punkts, lugas fabulu un varoņus ieliekot paša radītā veidolā. Viņa versijā Čehova varoņiem nav ļauts nīkuļot un gremdēties pašanalīzē, tā vietā ar azartu un degsmi jāmetas dzīves svinēšanā. Priekšplānā izvirzās nevis galvenā varoņa Ivanova skumjas un apnikums, bet apkārtējo pilnasinīgais dzīvesprieks, un šoreiz Čehova "Ivanovs" tik tiešām kļūst par ironisku komēdiju, kur pavīd gaišs sentiments un viegla skumju nots.

diena.lv
diena.lv - Līga Ulberte

Režisora Regnāra Vaivara izrāde Ivanovs! atgādina lielu apgleznotu māla krūzi, kas ražas svētku skurbumā kādam izslīdējusi no rokām un košās lauskas izbirušas pa klona grīdu

satori.lv
satori.lv - Atis Rozentāls

Tas, ko, manuprāt, precīzi nospēlē Artūrs Skrastiņš, ir Ivanova izdegšanas sindroms – naudas nav un diez vai būs, sieva mirst, un ir skaidrs, ka nomirs, un faktiski kaut ko jaunu gaidīt no dzīves nomales muižniecības vidē, kurā nekas nemainās, būtu naivi.

ir.lv
ir.lv - Zane Radzobe

Regnāra Vaivara iestudējumā melanholiskā luga Ivanovs ir dzīvespriecīga komēdija