Meklēt...

80 dienās apkārt zemeslodei

Valmieras Drāmas teātris
Pievienot vērtējumu
10.0
1 vērtējums

Žila Verna, 19.gs. zinātniskās fantastikas literatūras aizsācēja, varonis – angļu džentlmenis Fileass Fogs, kurš jūsu acu priekšā dosies apkārt zemeslodei, ir apveltīts ar ļoti spēcīgu raksturu. Apbrīnojama ir viņa spēja neapstāties pēc neveiksmēm, nepadoties problēmu priekšā un ne mirkli nezaudēt ticību, ka viņš sasniegs mērķi laikā, neskatoties uz to, ka daudzi viņu uzskata par jocīgu.

Lai arī varētu domāt, ka autors, iedvesmojoties saviem ceļojumu romāniem, visu mūžu pavadījis krāšņos ceļojumos, Žila Verna radīšanas noslēpums saistīts ar to, ka ceļojumi notikuši tikai rakstnieka iztēlē, sēžot pie globusa ar rakstāmspalvu rokās.

Izrāde visai ģimenei. Iesakām bērniem no 10 gadu vecuma.   

Sezona
2016 / 2017
Pirmizrāde
12. janvārī, 2017.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

la.lv
la.lv - Ilze Kļaviņa

Viestura Roziņa jauniestudējums bērniem un pusaudžiem “ceļojums laikā” jeb “80 dienās apkārt zemeslodei” Valmieras teātra Mansarda zālē notiek divas ar pusi stundas, iekļaujot starpbrīdi. Vidēji matemātiski iznāk, ka mazāk nekā divas minūtes tiek veltītas vienai dienai, kurā 19. gs. zinātniskās fantastikas literatūras personāžs – angļu džentlmenis Fileass Fogs – apceļo planētu.