Meklēt...

Mēdeja

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris
Pievienot vērtējumu
7.1
17 vērtējumi

Antīkās mitoloģijas sižetu – spilgtu, trāpīgu, kaislīgu – burvība nav apdzisusi vairāk nekā divtūkstoš gadu laikā. Nav jābrīnās, ka tie ik pa laikam parādās mūsdienu literatūrā, filmās, izrādēs. Savulaik sengrieķu autorus šie stāsti iedvesmoja ne tikai izpausties radoši, bet arī sacensties. Tā notika arī 431. gadā p. m. ē. Dionīsa teātrī, kad šādās dramaturgu sacensībās Eiripīds iepazīstināja ar savu „Mēdeju”, – kā izrādās, vienīgo līdz mums nonākušo viņa lugu tetraloģijas daļu.

Varenā burve Mēdeja, ķēniņa Kolhida meita un Saules dieva Heliosa mazmeita, palīdzēja Jāsonam iegūt zelta aunādu. Iemīlējusies argonautu vadonī, viņa aizbēga viņam līdz un kļuva par viņa sievu. Taču pagāja neliels laiks un Jāsons jau lūkojas pēc citas viņš vēlas precēties ar ķēniņa Kreonta meitu, tajā pašā laikā Mēdejai ar abiem dēliem draud izraidīšana...

Izrādes ilgums
1st. 15min.
Sezona
2016 / 2017
Pirmizrāde
1. oktobrī, 2016.

Atsauksmes

satori.lv
satori.lv - Silvija Radzobe

Bez Gunas Zariņas šī izrāde, protams, būtu neiespējama, jo aktrisei izdodas savienot nesavienojamo: nodotas, lai arī stipras sievietes reālas sāpes un likumsakarības šķietami abstrakto monolītumu.

ir.lv
ir.lv - Zane Radzobe

Krievu teātra izrāde Mēdeja – traģēdija, ko eiropieša psihe atsakās aptvert