Meklēt...

Celtnieks Sūlness

Valmieras Drāmas teātris

Valdonīgais celtnieks Sūlness atrodas savas karjeras virsotnē. Viņš baidās no tā, ka pienāks pagrieziena punkts un ceļš sāks vest lejup. Kādas pagātnē notikušas traģēdijas dēļ starp viņu un sievu Alīni valda sastingums un dzīvesprieka zudums. Viņš pārdzīvo dziļu radošo un personīgo krīzi, ilgodamies pēc jaunības un spēku pieplūduma, vienlaikus baidoties, ka jaunie gūs virsroku un atņems viņam varu un vietu. Viss mainās, kad pēc desmit gadiem viņš atkal satiek nu jau pieaugušo Hildi. Šī satikšanās kļūst liktenīga.

Sezona
2015 / 2016
Pirmizrāde
15. aprīlī, 2016.
satori.lv
satori.lv - Līga Ulberte

Valmieras Halvars Sūlness ir izteikts mūsu laika varonis, kuru, atmetot jebkādu romantizāciju, raksturo tipiskākais mūsdienu vidējās paaudzes vidusslāņa komplekts: pusmūža krīze.

lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Plaukstot aizvien jaunām izrādēm teātru repertuāros, ir vairāki iemesli, kāpēc ir vērts redzēt Valmieras Drāmas teātra jauniestudējumu “Celtnieks Sūlness”, kas tapis pēc dramaturga Henrika Ibsena lugas. Izrāde ir režisora Dāvja Auškāpa nopietns skatījums uz vīrieša dzīves cenas meklējumiem, ļaujot cilvēkam izvērtēt savas dzīves gājumu horizontālēs un vertikālēs, lai atbildētu uz jautājumu – cik izmaksā laime?