Meklēt...

Pietura

Latvijas Kultūras akadēmija

Lugas atveidojuma pamatā ir četri jaunieši, kuri visdrīzāk nekad nesatiktos, ja nedzīvotu nomaļā lauku ciematā, kur pietura ir ne tikai transporta gaidīšanas vieta, bet centrs, kurā satiekas realitāte, vietējās tenkas, tiek veidoti nākotnes plāni, vai vienkārši aizmirsta dzīve.

Vai ir jēga izkāpt no savas komforta zonas un veidot savu dzīvi lielpilsētā, vai vienkārši samierināties ar to kas esi un varu, kura tev pieder ciemā? Stagnācija vai tomēr bailes no nezināmā?

Izrāde “Pietura” aicina iedziļināties cilvēka lomai šaurā sabiedrības lokā. Kā vide, no kuras nāc, ļauj reaģēt uz pārmaiņām sabiedrībā un ko, nokļūstot ārpus ierastajiem apstākļiem, nozīmē iepazīties ar pasaules piedāvātajām iespējām.

“Pietura” veidota Edgara Niklasona orģināldramaturģijā, kuras rakstīšanas procesā autors un projekta radošā komanda apceļoja Latvijas ciematus, lai iepazītu vietējos jauniešus, viņu komunikāciju un vidi, kurā viņi uzturas. Gūtie iespaidi palīdz izrādi veidot kā realitātes spoguli jauniešu ikdienai, sevis meklējumiem un noteikumiem, pēc kuriem viņi dzīvo.

Sezona
2015 / 2016
Pirmizrāde
15. aprīlī, 2016.

Radošā komanda

Autors Edgars Niklasons
Kostīmu māksliniece Sanda Feldberga
Režisore Melānija Dubra
Gaismu mākslinieks Krišjānis Elviks
Scenogrāfs Krišjānis Elviks