Meklēt...

Trīs māsas

Dailes teātris
Pievienot vērtējumu
8.0
2 vērtējumi

Provinces pilsētā izglītota ģimene pulcē ap sevi vietējo inteliģenci. Olga ir skolotāja, kurai darbs nesagādā prieku, lāsi pa lāsei izsūcot gan spēku, gan jaunību. Maša jūtas nelaimīga savā laulības dzīvē, kaut arī vīrs viņu padevīgi mīl. Irina sapņo par piepildītu dzīvi, taču nevar atrast cilvēku, kuru spētu iemīlēt. Viņu dzīves drāma slēpjas nevis liktenīgos notikumos, bet gan ikdienišķajā dzīves tecējumā - tās dzīves, kura mēdz aizplūst garām, kamēr mēs runājam par to, kā labāk dzīvot. Un bezdibenis starp sapņiem un realitāti kļūst arvien dziļāks. Kaut arī pats autors, kā vienmēr, bija pārliecināts, ka sarakstījis „jautru komēdiju", „Trīs māsas" ir poētisks, rūgta optimisma pārpilns stāsts. Luga, kas rakstīta pēc Maskavas Dailes teātra pasūtījuma (1900), nu jau vairāk nekā 100 gadus nepazūd no pasaules teātru skatuvēm, atgriežoties arvien jaunās skaņās - iemiesojot dzīves poēziju, pēc kuras joprojām turpinām ilgoties.

Sezona
2015 / 2016
Pirmizrāde
24. martā, 2016.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!

delfi.lv
delfi.lv - Eva Škenderska

Viņas, trīs māsas, ir jaunas, skaistas, izglītotas, pārtikušas, taču dzīve itin kā paiet garām. Dienas rit, sapņojot, runājot par labāku nākotni. Liekas – tikai vēl nedaudz jāpaciešas, vēl nedaudz jāpagaida, un beidzot varēs elpot pilnu krūti. Līdz gaišo optimismu par došanos uz Maskavu –ilgotās, bet šķietami neaizsniedzamās laimes simbolu – nomaina rūgtums, un arvien grūtāk pārliecināt sevi: jādzīvo!

satori.lv
satori.lv - Silvija Radzobe

Ja Žagaram būtu izdevies izdomāt lietas līdz galam, kā arī tās tvert ne tikai psiholoģiskā, bet arī filozofiskā līmenī, varēja tapt dedzinoši aktuāla izrāde. Un tādā gadījumā viņam varētu piedot paviršības.