Meklēt...

Trauki

Dirty Deal Teatro

Meitene. Sieva. Mīļākā. Māte. Feministe. Mūsdienu sabiedrībā sievietei ir iespēja pildīt dažādas lomas. Taču kurā brīdī iespēja kļūst par pienākumu? Un cik lielā mērā sievietes rīcību nosaka viņa pati, bet cik – sabiedrībā valdošie nerakstītie likumi? Šos nopietnos jautājumus izrādes radošā komanda risinās, liekot lietā humoru, antropoloģijas pētījumus un varietē numurus ar dziesmām, dejām un pārģērbšanos.

Sievietes lomu pētījumu izrādē caurvij stāsts par Sievu un Mīļāko, kuras satiekas, lai atklātu, kas viņas patiesībā ir. Viena vīrieša mīļotās vai īpašums, viņa aprūpētājas vai nīdējas? Un kas paliek pāri, kad viņas atsakās pildīt šīs funkcijas? Vai tas maz ir iespējams?

Izrādes ilgums
1st. 40min.
Sezona
2014 / 2015
Pirmizrāde
28. novembrī, 2014.

Radošā komanda

Kostīmu māksliniece Ieva Kauliņa
Režisori Marta Elīna Martinsone
Inga Gaile
Gaismu mākslinieks Rūdolfs Kugrēns
Scenogrāfe Ieva Kauliņa
lsm.lv
lsm.lv - Kitija Balcare

Tajā brīdī, kad sieviete ikvienā iespējamā situācijā neietērpsies feministes kara drānās, paceļot līdztiesības šķēpu, bet izvēlēsies vispārcilvēciskas vērtības, kas tai ir svarīgas viņas dzīvē vai kopdzīvē ar vīrieti, pasaule taps līdzsvarotāka. Tad pārsātinātās informācijas telpas provocētais „Aukstais karš” abās dzimumu frontēs pakāpeniski norims, priekšplānā izvirzot katra indivīda paša dzīves jēgas jautājumu.

satori.lv
satori.lv - Valda Čakare

Izrādes pirmajās minūtēs publikas interesi uztur žanra trāpīgā izvēle. Varietē ir sena, bet kopš 19. gadsimta īpaši strauji attīstījusies populārā teātra forma ar dziesmām, dejām, skečiem un citiem izklaidējošiem numuriem.

kroders.lv
kroders.lv - Ērika Zirne

Recenzija par „Dirty Deal Teatro” izrādi „Trauki” Ingas Gailes un Martas Elīnas Martinsones režijā