Meklēt...

Pusslepkava

Dailes teātris

Lādzīgais lohs Andrejs kāršu spēlē ir zaudējis pamatīgu naudas summu alfa-tēviņam Pokeram. Vispār šim Pokeram zaudē visi, ne jau tikai Andrejs. Neko darīt, parāds kaut kā būs jānolīdzina. Nokļūstot ekstremālos apstākļos, nākas tikt skaidrībā par daudzām morālām dilemmām. Mums katram ir paredzēts dzīvē kaut ko izdarīt. Ne jau tāpat vien mēs esam piedzimuši šai pasaulē. Tam ir pierādījumi. Droši pierādījumi. Krievu dramaturga un scenārista Aleksandra Molčanova (dz.1974) luga ir mūsdienīgs stāsts par mūsdienu jauniešiem. Jaunu cilvēku piedzīvojumi

Sezona
2014 / 2015
Pirmizrāde
7. janvārī, 2015.

Radošā komanda

Autors Aleksandrs Molčanovs
Kostīmu māksliniece Anta Priedīte
Režisors Regnārs Vaivars
Gaismu mākslinieks Ronalds Kļaviņš
Scenogrāfs Aigars Ozoliņš
Tulkotājs Ilmārs Šlāpins
la.lv
la.lv - Ilze Kļaviņa

Dailes teātra Kamerzāles iestudējums “Pusslepkava” daudzējādi līdzinās ceļojumam ar gadījuma mašīnām, kad ātrums un sasniedzamais mērķis ir nejaušības varā.

delfi.lv
delfi.lv - Dita Jonīte

Režisors Regnārs Vaivars un scenogrāfs Aigars Ozoliņš sava vienaudža, krievu dramaturga Aleksandra Molčanova lugas Dailes teātra jauniestudējumam "Pusslepkava" sacerējuši prologu ar "koju" kolorītu. Līdz ar to izrāde sākas brīdī, kad skatītājs nonācis pie Kamerzāles durvīm: te iekārtota dažus kvadrātmetrus liela kopmītņu istabiņa, kurai jāiziet cauri.