Meklēt...

Kā saule gadījās

Šmulītis
Pievienot vērtējumu
5.5
2 vērtējumi

Vai zināt, kā Saule radusies? Kā zvaigznes sakritušas nakts palagā, un kāpēc Mēness spīd? Izrādē “Kā saule gadījās”, izmantojot latviešu tautas teikas, virtuves rīkus un pārtikas produktus, aktieri ar bērnu līdzdalību atklās brīnumus par Zemes, Saules, Mēness, zvaigžņu, ūdens un cilvēka izcelšanos. No kopīgi pagatavotās piparkūku mīklas bērniem būs iespēja atveidot un izgaršot izrādē gūtos iespaidus. Režisore Inga Tropa par izrādi “Izrādes ideja radās, darbojoties virtuvē kopā ar dēlu. Ikdienišķās lietas var pārvērsties iedvesmojošā rotaļā, reizē sniedzot iespēju apgūt jaunas prasmes un iegūt zināšanas radošā un nepiespiestā veidā. Lai iepriecinātu bērnus, nebūt nav nepieciešamas dārgas rotaļlietas.”

Izrādes ilgums
1st. (1 cēliens)
Sezona
2012 / 2013
Pirmizrāde
15. decembrī, 2012.

Radošā komanda

Režisore Inga Tropa

Atsauksmes

Kristiana Strale – 2.0

Teatralizēts un interaktīvs literatūras priekšlasījums, kas vairāk liekams vienā paluktiņā ar muzeju interaktīvajām nodarbībām, ne teātri. Kuri tādas apmeklē, šis neliksies kaut kas jauns...

0
zvers1un2 – 9.0

Vienkārši un ikdienišķi izteiksmes līdzekļi, iesaistot publiku bērnus un vecākus

0
delfi.lv
delfi.lv - Dita Jonīte

"Kā saule gadījās" ir cepumu cepšanas performance - ar līdzradīšanu un līdzdarbošanos. Tas ir kā teatrāls piedzīvojums, kas "nopērk" ar savu gaišumu, siltumu un mīļumu, atgādinot vienu īstas mammas azoti. Turklāt virtuve taču parasti ir tā vieta, kur visbiežāk savu mammu var satikt.