Meklēt...

Miskastes bērns

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris

Izrāde ,,Miskastes bērns" ir veidota pēc Žaklīnas Vilsones, tāda paša nosaukuma, darba motīviem. Tas ir vienas dienas stāsts kādas meitenes mūžā, viņas atmiņu ceļojums - retrospekcija 14 gadu pagātnē, tikšanās ar tuvajiem un mīļajiem - viņas ,,ģmeni" , pareizāk sakot, ar visiem tiem cilvēkiem, kas veido viņas ciltskoku, kura saknes nežēlīgi iestiepjas ,,miskastē" kādas ātras ēdināšanas uzņēmuma pagalmā..

Šī izrāde ir veltīta neatņemamai mūsu sabiedrības daļai, par kuru mēs bieži vien neiedomājamies, kā arī visiem tiem, kuriem, šajā, ne visai vieglajā laikā nav kļuvuši sveši jēdzieni - CILVĒCīBA, LABESTĪBA un LĪDZCIETĪBA...

Galvenās aizskartās tēmas izrādē ir

- bērns ģimenē

- bērns sabiedrībā

- bērna integrācija kopējā pasaules ainā

- ģimenes nozīme bērna mūžā

- īstie vecāki - fiziskie vai faktiskie?

Izrādes valoda un izmantotie izteiksmes līdzekļi ir maksimāli vienkārši un viegli uztverami jebkādai auditorijai, neatkarīgi no vecuma un sociālā stāvokļa, tā ir kā uzruna pasaulei, lai visi apzinātos, ka bērns, jaunietis arī ir pilntiesīga sabiedrības daļa, kas veido mūsu šodienu un rītdienu; bērni nav tikai LIETA, kas vēl nav sasniegusi to vecumu, lai kļūtu par ,,cilvēku".

Sezona
2010 / 2011
Pirmizrāde
11. janvārī, 2011.

Performanti

Radošā komanda

Autore Žaklīna Vilsone
Režisors Ivars Lūsis
Leļļu māksliniece Evija Timma-Novika
Mūzikas autors Valdis Zilveris
Scenogrāfs Ivars Noviks