Meklēt...

Ceļojošā komija gals

Latvijas Nacionālais teātris
Pievienot vērtējumu
9.0
1 vērtējums

Negaidīti liriska un smeldzīga versija par amerikāņu sapņa sabrukumu. Villijs Lomens, kurš visu mūžu cīnījies, lai viņa bizness sekmētos ar godīgiem līdzekļiem un viņš varētu būt paraugs saviem bērniem un balsts savai ģimenei, pats sev ir spiests atzīt, ka laiki ir mainījušies un privāts, “personisks” bizness ar “piegādi mājās”, ir nomainījies ar lielu un bezpersonisku tirdzniecības namu jaudīgo kapacitāti. Tomēr skaļi viņš to nav gatavs atzīt un ķeras pie uzmundrinošiem meliem – pie savu tirgotāju un savu dēlu sportisko panākumu glorificēšanas, tādējādi zaudējot adekvātu realitātes uztveri.

Nelaimes cita pēc citas vajā ne tikai Villiju, bet arī viņa dēlu Bigu, un kad viņš uzzina par tēva neuzticību mātei, sabrūk viņa pasaule. Jaunākais dēls ir daudz ciniskāks un racionālāks, un viņš par savas ģimenes krahu ir gatavs pasaulei atriebties.

Mazliet skarbā, bet mīlošā Lindas loma ir nozīmīga Lolitas Caukas biogrāfijā, jo, sākot ar šo lomu, strauji sākas jauns posms viņas radošajā dzīvē, ko iezīmē garīgi spēcīgu, intelektuālu un dramatiski piesātinātu sieviešu lomas dažādās izrādēs pie dažādu paaudžu režisoriem. 

Sezona
1998 / 1999
Pirmizrāde
9. janvārī, 1998.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!