Meklēt...

Melo mazāk

Rīgas cirks

“Melo mazāk” ir minimālisma tradīcijās ieturēts iestudējums humoristisks un vienlaikus aizkustinošs stāsts par to, cik maz ir vajadzīgs laimei. Uz skatuves ir trīs ķermeņi – sievietes, vīrieša un velosipēda. Mijiedarbojoties elpu aizraujošos trikos, tiek meklēta autentiskuma un vienkāršības atslēga.

Iestudējuma autori uzskata, ka lietu būtība ir vienkāršībā – tā ir iespēja visu izjust un ieraudzīt iespējami plašāk. Vienkārša darbība kļūst par sajūtu lupu. Iestudējums ar savu šķietamo vienkāršību tuvina skatītāju sevis pieņemšanas sarežģītībai. Vienkārši, poētiski un ar humora piesitienu. “Melo mazāk” ir izrāde, kas cenšas atbrīvoties no visa liekā, lai nonāktu pie būtības, pie minimuma. Bet, kas ir minimums? Minimums ir jūsu ķermenis un jūsu attiecības ar to. Vai jums tas patīk? Vai tas jums ir ērts? Vai jūs to mainītu?

Mākslinieki apšauba to, kas sabiedrībā tiek uzskatīts par “estētisku defektu”. Viņi vēlreiz izvērtē skaistuma ideālu nozīmi un runā par saviem ķermeņiem, parādot tos bez mānīšanas, filtriem vai mākslīguma.

Izrādes ilgums
50min. (1 cēliens)
Sezona
2024 / 2025
Pirmizrāde
14. augustā, 2024.

Radošā komanda