Meklēt...

Annes Frankas dienasgrāmata

Liepājas teātris
Pievienot vērtējumu
9.2
39 vērtējumi

Vēstule nākotnei.

Anne Franka piedzima 1929. gadā ebreju ģimenē, 1942. gadā, uzturoties slēptuvē nacistu okupētajā Amsterdamā, meitene rakstīja dienasgrāmatu, divus gadus fiksējot savas ģimenes un vairāku citu ebreju mēģinājumu paglābties no holokausta, aprakstot sadzīves apstākļus, savas ilgas un bailes, cerības un satraukumu par viņu slēptuves atklāšanu. Viņas dienasgrāmata saglabājusies un kļuvusi par satriecošu laikmeta liecību.

Kā uzsver režisore: „Anne bija sava laika mesija, jo viņa ne tikai datēja notikumus un to secību, bet caur savu beznosacījuma mīlestību mācija pasaulei vērtības, kas ir stiprākas par gāzes tvanu vai lodēm. Tāpēc Anne ir nemirstīga. Un viņas smaids liek vienmēr smaidīt pretim.”

Ar šo iestudējumu tiks atklāta Liepājas teātra 118. sezona – lai mīlestības balss turpina skanēt pat visnecilvēciskākajos apstākļos un nevardarbīgi klaudzina pie katra no mums.

Izrādes ilgums
3st.
Sezona
2024 / 2025
Pirmizrāde
14. septembrī, 2024.
06.11
Trešdiena
19:00

Liepājas teātris, Lielā zāle

Liepāja, Teātra iela 4
Biļetes
kroders.lv
kroders.lv - Guna Zeltiņa

Liepājas teātra jaunais iestudējums “Annes Frankas dienasgrāmata” Lauras Grozas režijā tematiski precīzi iegulst gan režisores līdzšinējo, Rīgas Krievu teātrī veidoto uzvedumu “Ar balles kurpēm Sibīrijas sniegos” un “Skatuve ugunī”, gan pašreizējā globālās apdraudētības un netālā kara kontekstā.

diena.lv
diena.lv - Henrieta Verhoustinska

Liepājas teātra izrādē Annes Frankas dienasgrāmata visvairāk pietrūkst klusuma, kas valdītu patvērumā noslēpušos cilvēku ikdienā

lasi.lv
lasi.lv - Ilze Kļaviņa

Caur Annes Frankas rakstītajām rindām runā meitenē iemiesotais unikālais garīgās pretošanās spēks. Izrāde atgādina, piemin un apbrīno to.