Meklēt...

Pieņemt savu nevarību

Dirty Deal Teatro
Pievienot vērtējumu
9.0
2 vērtējumi

Balagāns vienā cēlienā.

Izrādē vizuāli izaicinoši tiks attēlota filozofiski vienmēr aktuālā mūžīgā cīņa starp sauli un aizsauli, aizskarot mūsu visu bailes par savu nevarību kara un klimata pārmaiņu priekšā, kā arī vēlmi saglabāt tīru mīlestību un prieku, ko atstāt nākamajām paaudzēm.

Pieņemt savu nevarību ir viena no vizuāli iespaidīgākajām Dirty Deal Teatro izrādēm, jo kopā ar skaņas partitūru tā pārsteidz ar skatuves mākslas efektiem un trikiem. Izrāde top, balstoties pieņēmumā, ka teātra melnā skatuve ir tukšums, kurā var tikt dzemdināta jebkāda jauna pasaule.

Objektu izrādē mākslinieks Reinis Suhanovs uzdod jautājumu - kādai jābūt teātra mākslai laikā, kad virsrakstos dominē ziņas par nāvi, traģēdijām un postu? Vai tai jābūt nežēlīgai, romantiskai, mierinošai, dziedinošai, ironizējošai, lai izcīnītu skatītāju uzmanību un iespējams palīdzētu “sagremot” realitātē notiekošo?

Sezona
2024 / 2025
Pirmizrāde
22. augustā, 2024.
25.09
Trešdiena
19:00

Dirty Deal Teatro

Rīga, Talsu iela 1
Biļetes
26.09
Ceturtdiena
19:00

Dirty Deal Teatro

Rīga, Talsu iela 1
Biļetes
22.10
Otrdiena
19:00

Dirty Deal Teatro

Rīga, Talsu iela 1
Biļetes
23.10
Trešdiena
19:00

Dirty Deal Teatro

Rīga, Talsu iela 1
Biļetes

Atsauksmes

armands55 – 9.0

Šodien sadaļā "Teātris un kino. Piezīmes no cita ceha" rakstu par Dirty Deal Teatro izrādi "Pieņemt savu nevarību": https://www.facebook.com/profile.php?id=61562936686754

0
diena.lv
diena.lv - Toms Čevers

Jautājums, vai režisora Reiņa Suhanova izrādē Pieņemt savu nevarību notiekošais mudina pārskatīt savas varēšanas robežas, apstrīdēt un pārvarēt savu nevarību vai arī samierināties ar to, paliek atklāts

diena.lv
diena.lv - Undīne Adamaite

Varbūt Pieņemt savu nevarību uzbūvē ir mazliet par irdenu un sevī iekapsulētu, bet impulss pārdomām ir iedots ļoti precīzs. Radās dažnedažādas asociācijas ar mākslas vēsturi – mākslinieku atbildēm cilvēces krēslas brīžos.