Meklēt...

Šķelšanās

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris
Pievienot vērtējumu
6.4
10 vērtējumi

Izrāde latviešu un krievu valodā, ar titriem krievu un latviešu valodā.

Viena izrāde vienā cēlienā.

Čehova teātris un pētnieciskās žurnālistikas centrs “Re:Baltica” ar šo izrādi Latvijā piesaka jaunu, sociāli aktuālu skatuviskās izpausmes formātu, kurā satiekas dzīvā žurnālistika, dramaturģija un diskusija. Izrādes dramaturģijas atsauce veidota “Re:Baltica” dokumentālajā četru sēriju seriālā “Šķelšanās”, kas publicēts 2024. gada sākumā. Dokumentālajā seriālā žurnālistes pēta asas viedokļu sadursmes sabiedrībā, to izcelsmi un to sekas valsts drošībai un labklājībai.

Aizkadru izrādē, līdzdarbojoties žurnālistēm, Čehova teātra aktieriem un skatītājiem, būs iespēja ielūkoties seriāla aizkadros un seriālā neiekļautajās epizodēs, tiks salīdzināts politiķu sacītais kameras priekšā un ārpus kadra, parādīti žurnālistu motivācijas, šaubu un pārdzīvojumu stāsti, seriālā filmēto cilvēku reakcijas un sajūtas pirms un pēc seriāla demonstrēšanas.

Līdzās Čehova teātra aktieriem izrādē piedalīsies “Re:Baltica” žurnālistes Sanita Jemberga, Inga Spriņģe, Inese Braže, Annija Petrova, kā arī “Re:Baltica” partneri no vienīgā neatkarīgā Daugavpils medija Chayka.lv. Jautājums, uz kuru centīsies atbildēt šīs izrādes dalībnieki kopā ar skatītājiem, būs līdzīgs, kādu to uzdeva seriāla veidotāji saviem varoņiem: kas labāks – patīkams naids vai nepatīkama saruna?


Izrādes ilgums
1st.
Sezona
2023 / 2024
Pirmizrāde
4. martā, 2024.
28.05
Otrdiena
18:30

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris

Daugavpils, Rīgas iela 22a
Izpārdots

Atsauksmes

delfi.lv
delfi.lv - Dita Jonīte

Visspēcīgāko kamertoni izrādei jau sākumā uzdod žurnālistes Annijas Petrovas stāsts par savu ģimeni. Vienlaikus nervus kutinoša ir arī kulišu atsegšana, žurnālistēm stāstot par savām izvēlēm un šaubām filmas veidošanas laikā, atkal un atkal uzsverot, ka viss nav tikai melns un balts.