Meklēt...

Terors

Latvijas Nacionālais teātris
Pievienot vērtējumu
9.7
34 vērtējumi

Izrāde-fiktīva tiesas sēde. Ceļā uz Minhenes stadionu ir lidmašīna, ko sagrābuši teroristi. Aviācijas drošības eksperts pieņem lēmumu notriekt lidmašīnu, bet tajā ir arī 164 nevainīgi pilsoņi. Stadionā – septiņdesmit tūkstoši. Tiesas sēdē notiek diskusija, vai šī bija vienīgā pareizā rīcība un kas dod tiesības izlemt, ka 164 cilvēku dzīvības ir mazāk vērtīgas nekā 70 000.

Izrādes ilgums
2st. 45min. (2 cēlieni)
Sezona
2023 / 2024
Pirmizrāde
23. septembrī, 2023.
04.06
Otrdiena
18:30

Latvijas Nacionālais teātris, Aktieru zāle

Rīga, Kronvalda bulvāris 2
Izpārdots

Atsauksmes

Aizkulises – 9.0

Atšķirībā no cita nesen kā Nacionālo teātri uzmetušā režijas amata brāļa, Valtera Sīļa inteliģences un talanta pakāpe ir abrīnas vērta. Izrādē "Terors" režisors skatītājiem dod uzdevumu jau pašā izrādes sākumā. Dotais uzdevums skatītāju disciplinē sekot teju katram izrādē sacītajam vārdam. Sekot, domāt, spriest un secināt. Gandrīz visi aktieri patīkami pārsteidz. Viss šķiet pa īstam. Izrādes laikā aizmirstu, ka esmu teātrī. V.Sīlis ciena savus skatītājus. Lieliski.

1
Agrisa – 10.0

Labākā no pēdējo gadu izrādēm

0
oicis – 9.0

kaut arī izrāde par senu notikumu morālā izšķiršanās atkal ir atnākusi kopā ar karu

0
diena.lv
diena.lv - Toms Čevers

Skatoties režisora Valtera Sīļa Nacionālajā teātrī iestudēto izrādi Terors, nākas domāt par personību nozīmi, par kuru trūkumu varas struktūrās arvien sūkstāmies. Vai esam gatavi pieņemt individualitāti, kad beidzot to sastopam?

la.lv
la.lv - Armands Kalniņš

Kopumā atturīgajā izrādes stilā spilgtāko, emocionālāko epizodi rada Sanitas Paulas Franciska Meizere, prasītāja un lieciniece, kura nesagaidīja savu vīru atgriežamies no lidojuma.

ir.lv
ir.lv - Zane Radzobe

Nacionālā teātra izrāde Terors kļūst par mērījumu tam, kam ikdienā tik viegli nemaz nepiekļūt, — sabiedrības dvēseles temperatūrai

kroders.lv
kroders.lv - Henrieta Verhoustinska

Šeit pilnā mērā attaisnojas Aktieru zāles tradīcija dalīt skatītājus divās daļās abpus spēles laukumam, jo tad var redzēt ne vien aktierus, bet arī pretī sēdošos skatītājus, kas pavisam noteikti ir izrādes daļa.