Meklēt...

Makbets

Daugavpils teātris
Pievienot vērtējumu
9.6
52 vērtējumi

Traģēdija neklasiski 14+
Anglu un krievu valodā (LV titri)

Kustību, skaņu un Šekspīra valodā izstāstīts stāsts par neremdināmu varaskāri, kura saindē prātu un iedzen aizvien dziļāk necilvēcības purvā.

Makbets notic triju raganu pareģojumam, ka kādreiz viņš kļūs par Skotijas karali. Varaskāre pamazām aptumšo viņa un sievas prātu, un, kad pirmais duncis ir asinīm apslacīts, atpakaļceļa vairs nav - katrs nākamais solis virza Makbetu aizvien tuvāk pretī paša iznīcībai.

„Makbets”, viena no tumšākajām Šekspīra lugām, uzskatāmi parāda, kā cilvēks, kura rokās nonāk vara, apzināti vai neapzināti mēdz izvēlēties kļūt par monstru. Izrādē tiek atspoguļots biedējošo pārmaiņu ceļš - kā cilvēks pamazām pārtop par tirānu, kā vardarbīgā ceļā iegūtā vara un izmisīgie centieni to tādā veidā arī noturēt iedzen paranojas, vainas apziņas, baiļu un ārprāta gūstā. 

Izrādē pārsvarā piedalās teātra „jaunās asinis” – aktieri, kuri šovasar absolvējuši Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolas izglītības programmu „Teātra māksla” un kuriem bija unikāla iespēja iedziļināties Šekspīra darbā un apgūt šī klasiķa vārsmas oriģinālvalodā ar britu aktiera, pasniedzēja un Šekspīra daiļrades pētnieka Pola Gudvina (Paul Goodwin) palīdzību. Izrāde ir angļu un krievu valodā ar tulkojumu latviešu valodā titros.

Izrādes ilgums
1st. 20min.
Sezona
2023 / 2024
Pirmizrāde
22. novembrī, 2023.
17.05
Piektdiena
18:30

Daugavpils teātris

Daugavpils, Rīgas iela 22a
Izpārdots
18.05
Sestdiena
13:00

Daugavpils teātris

Daugavpils, Rīgas iela 22a
Izpārdots

Atsauksmes