Meklēt...

Krietnā puiša rituāla nokaušana

Dailes teātris
Pievienot vērtējumu
7.5
26 vērtējumi

Viņš bija parasts zēns – viņa vecāki nebija ne īpaši labi, ne īpaši slikti. Viņš bija draugs draugiem un ienaidnieks ienaidniekiem, un iemīlējās meitenēs, kuras ne vienmēr bija tā vērtas. Neviens pat nenojauta, kādi galvu reibinoši panākumi viņu sagaida.

SDeniss Kellijs ar savu lugu pārsteidza Londonas kritiķus – tas ir teksts, kas nemitīgi uzdod jautājumus par to, kādi motīvi liek mums dzīties pēc panākumiem un ko esam gatavi upurēt, lai iegūtu to, ko iekārojam.

Izrādes ilgums
2st. 40min. (2 cēlieni)
Sezona
2023 / 2024
Pirmizrāde
27. septembrī, 2023.

Atsauksmes

Kintija – 10.0

Aizraujošs, vērtīgs Denisa Kellija stāsts, ietērpts burvīgi vienkāršā, bet iespaidīgi efektīgā scenogrāfijā un režisores risinājumos. Aktuālas, mūsdienās eksistenciāli svarīgas tēmas apspriestas viegli uztveramā pārlaicīgu simbolu valodā, caur aktieru izjustu stāstījumu, kas pilns gaismēnu, arī humorpilnu brīžu. Forša, skaista izrāde kas rosinās sarunas ilgi pēc tās noskatīšanās.

1
laumina123 – 5.0

Aktieri darbojas precīzi un atdevīgi, bet ludziņa ir didaktiska, ne miņas no oriģinalitātes vai solītās izcilības. Pēc interesantā sākuma - atkal "runājošās galvas" Dailes teātrī, garlaicīgi. Otrā daļa bija jestrāka, bet tiešām nesaprotu, kālab šādu viduvēju izrāžu radīšanai jāsauc vesela komanda no ārzemēm un jātērē arī mana nodokļu maksātāja naudiņa. aka

1
Egle – 4.0

Aktieri brīžiem forši, brīnišķīgi komisks Robežnieka boss, pirmajā daļā mīlīgs Dzelzītis, atraktīva Segliņa un koša Marta Lovisa, bet otrā daļa tik gara un liekvārdīga…

0
kroders.lv
kroders.lv - Guna Zeltiņa

Lugas varoņa krišanu par upuri sabiedrībā valdošajai patērētājfilosofijai un grābšanas kārei režisore asociē gan ar Šekspīra Makbeta un Gētes Fausta pakļaušanos kārdinājumam, gan Donalda Trampa un Vladimira Putina visatļautību un dzīvošanu melu impērijā. Tomēr, skatoties izrādi, tik vērienīgas asociācijas uzplaiksnī gaužām reti.

la.lv
la.lv - Ilze Kļaviņa

Kopumā nepretenciozā režija pasvītro mūsdienām raksturīgo individuālismu, atsvešinātību un fragmentēto dzīves kārtību. Kellija dramaturģijas vērtības mudina katru skatītāju pārdomāt motīvus, kas liek dzīties pēc panākumiem, un ko esam gatavi upurēt, lai iegūtu to, ko iekārojam.