Meklēt...

Viens pats mājās Ziemassvētkos

Art Management Group
Pievienot vērtējumu
7.5
2 vērtējumi

Viennozīmīgi «Viens pats mājās» ierindojas Ziemassvētku populārāko filmu topa augšgalā. Daudzās mājās tā ir sena tradīcija, tuvojas Ziemassvētki - jāskatās «Viens pats mājās». Tālab Latvijas teātru aktieri, iedvesmojoties no visiem zināmās filmas, izveidojuši jaunu, mūsdienīgu un multimediālu izrādi “Viens pats mājās Ziemassvētkos”, kur notikumi risināsies tepat Latvijā - radot neatkārtojamu Ziemassvētku sajūtu.

Stāsta pamatā ir visiem labi zināmais kino darbs, bet itin nemaz nevar teikt – esmu redzējis filmu, tātad izrādi arī varu uzskatīt par redzētu… Tas tomēr ir gluži jauns stāsts par mums šodien un šeit. Līdztekus aizraujošajam stāstam par drosmīga zēna cīņu ar ne visai apsviedīgajiem noziedzniekiem, izrāde rosina līdzpārdzīvojumu un rada īstu svētku noskaņu. 

Izrādes sižets ir orģināli veidots stāsts par Matīsu, kurš kopā ar saviem šķirtajiem vecākiem apmeklē Ziemas saulgriežu pasākumu Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā. Pasākumam beidzoties, rodas situācija, kad Matīsa mamma domā, ka dēls paliks pie tēva, bet tētis pārliecināts - ka pie mātes... Iznākumā Matīss paliek viens ieslēgts spokainajā muzejā. Līdz noskaidrojas, ka muzejā viņš gluži viens nav - turpat paslēpušies divi, par ķekatniekiem pārģērbušies, noziedznieki, kuri iekārojuši prāvo naudas summu, kas tikko ziedota muzejam. Matīss uzsāk cīņu pret ļaundariem, kā rezultātā viņš tos sagūsta, lai laimīgi sagaidītu savus vecākus un muzeja darbiniekus.

Sezona
2023 / 2024
Pirmizrāde
13. decembrī, 2023.

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!