Meklēt...

Goodbye, February! / Uz redzi, februāri!

Apvienība "Putra"
Pievienot vērtējumu
8.8
4 vērtējumi

Izrāde par aktieri, kurš pats sev sastrādājot nepatikšanas, meklē atbildi uz jautājumu: “Vai tā bija pareizā izvēle?” Būdams mākslinieks, viņš savu dzīvi bieži interpretē caur literatūras grandiem, izsmalcinātiem kino sižetiem un lugām, kas aktuālas cauri laikiem. Ko darīt, ja bērnībā iztēlotā “lielā skatuve” un sapņi par teātri neatbilst realitātei? Mākslinieks ir lielas izvēles priekšā – pamest visu un braukt prom vai palikt un samierināties, ka tāda ir dzīve - pareizu un nepareizu izvēļu pilna…

Video etīžu aktieri – Baiba Broka, Matīss Ozols, Guna Zariņa. Video etīžu operators – Artis Pārups. Video etīžu skaņas operators – Kārlis Daudziņš.

Izrādes ilgums
1st.
Sezona
2023 / 2024
Pirmizrāde
8. aprīlī, 2024.

Performanti

Radošā komanda

Horeogrāfe Ramona Galkina
Režisori Anna Klišāne
Gerds Lapoška
Dramaturģijas konsultants Pols Gudvins
Grafiskā dizainere Marta Folkmane
Komponiste Elīza Dombrovska
Grima māksliniece Sarmīte Balode
Producenti Marta Šleiere
Frederiks Anosovs
Scenogrāfi Dace Ignatova
Ineta Sipunova
Video māksliniece Ineta Sipunova

Atsauksmes

Salms – 6.0

Izlasot aprakstu, es gaidīju kaut ko citu. Kaut kādu ieskatu teātra realitātē un ar to saistītajās dzīves dilēmās. Bija tikai skatījums uz atkiera bērnību līdz nonākšanai teātrī. Nekas skaidrs par pašu teātri vai izdarīto izvēli par tālāko ceļu. Tēlojums labs, tomēr palika sajūta, ka stāsts nav pabeigts. Bonusa punkts par jaunu skatuvi Rīgā.

0
diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Iestudējuma jeb personālizrādes struktūru veido Gerda Lapoškas bērnības atmiņas, personīgās pieredzes stāsti par dzīvi jau pēc JRT pamešanas, kā arī Šekspīra darbu citāti.

kroders.lv
kroders.lv - Henrieta Verhoustinska

Vai Šekspīra slavenāko lugu “Hamlets” un “Karalis Līrs” fragmenti izrādē izmantoti, lai ieinteresētu darbu atbalstīt British Council pārstāvniecību Latvijā, vai arī tiešām Gerdu Lapošku aizrāvis “Hamleta” aktiermākslas jautājums “Kas viņam Hekabe?”, savukārt karaļa Līra dusmās par nepaklausīgo meitu meklētas paralēles konfliktam ar Alvi Hermani – tas paliek atvērts jautājums.