Meklēt...

Burbulis

Valmieras Drāmas teātris
Pievienot vērtējumu
7.4
14 vērtējumi

“par nāvi mēs nerunāsim” Divas svarīgākās lietas par šo izrādi: 1. Lugu un izrādi veido manas un aktieru intervijas ar ārstiem, rezidentiem, medmāsām, sanitāriem, brīvprātīgajiem, pacientiem, vakseriem un antivakseriem, kuri šos divus gadus pavadīja (un daļa joprojām strādā) slimnīcu Covid nodaļās visā Latvijā. 2. Šī būs gaišuma un humora terapija pēc diviem unikālākajiem gadiem Latvijas vēsturē, ko ik viens no mums un mēs visi kopā pavadījām burbulī. Burbulī, blakus bailēm un ierobežojumiem, maskām un dezinfekcijas līdzekļiem, mājsēdēm un kārtības sargiem, kuri naktīs uz ielām aiztur brīvklīžus, lai piemērotu viņiem tišmāji, bet dienas ielgāji atļauj tikai dižvajadzības gadījumā. Burbulī, kas pilns ar cerībām, ka tas viss kādreiz beigsies, mēs beidzot varēsim pasmaidīt par šo laiku, teātrī ieraudzīt un pasmaidīt par sevi šajā laikā, lai smaidot tiktu vaļā no bailēm. Izrāde ir raibs piemineklis mūsu medicīnas darbiniekiem un mums, viņu pacientiem. Regnārs Vaivars

Izrādes ilgums
2st. 45min. (2 cēlieni)
Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
28. aprīlī, 2023.

Atsauksmes

Omārs – 5.0

Vājās vietas - dramaturģija un žanrs. Grūti smieties par tik svaigu traģēdiju.

0
Javeta – 3.0

Nesaprotami. Ne īsti traģēdija, ne īsti komēdija. Izrāde, bez pēcgaršas.

0
user710714 – 10.0

absurdi joki, bet kaut kas aizķer

0
ir.lv
ir.lv - Zane Radzobe

Pandēmija beigusies, bet kas pēc tās palicis? Režisora Regnāra Vaivara jaunākā izrāde Burbulis tāpēc vien ieintriģē, jo Latvijas teātris līdz šim sekojis sabiedrības kopējai tendencei — aizmirst par Covid-19 laiku pēc iespējas ātrāk. Groteska un fantasmagoriska, tā cenšas būt vienlaikus gan komēdija, gan gluži nopietni izgaismot nesenās pagātnes aizkulises, kuras aizmirst nevajadzētu, pat ja ļoti gribas.

la.lv
la.lv - Normunds Akots

Būtībā izrāde nepasaka neko jaunu, jo Regnārs Vaivars to burbuli nemaz nav nopietni pētījis, bet tikai ar troksni pārdūris un aplūkojis virspusē redzamo. Arī tās informācijas drumslas, kas nāk no brīžiem fonā demonstrētās videointervijas, neko te nespēj mainīt, jo nav jautājumu, kas virza publikas uztveri pretī varbūtējām atbildēm.

kroders.lv
kroders.lv - Valda Čakare

Regnārs Vaivars Valmieras Drāmas teātra izrādē "Burbulis" milzīgo kovidlaika pieredzes lauku ir vienā malā paskrubinājis, apņēmīgi iedūris lāpstu un palūkojies, kas slēpjas zem redzamās virskārtas.