Meklēt...

Pipartēja

Teātris TT
Pievienot vērtējumu
8.6
5 vērtējumi

Nereti iedomājamies -  ja lietas varētu runāt: kādus gan pārsteidzošus stāstus mēs nedzirdētu! Lietu klusā eksistence sniedz tām iespēju izzināt noslēpumus un vērot brīžus, kad esam vispatiesākie.

Arī šīs izrādes galvenais varonis mūsu ieskatā ir lieta, kas neredz, nedzird un nerunā. Tas ir spēļu lācis Miks, kurš patiesībā izrādās izcils vērotājs un īstens draugs vairāku cilvēku mūžu garumā. Mikam ir arī izcila atmiņa – viņš ne vien atceras savu dzimšanas dienu 1940. gadā kādā Latvijas zemnieku sētā, bet spēj sīkumos izstāstīt par visu, kam bijis liecinieks līdz pat šodienai – par postošā kara sākumu un divām nežēlīgām armijām, par mežabrāļu cīņām un varonību, par izsūtījumu uz stindzinoši auksto Sibīriju, kā arī kaitinoši vienmuļo dzīvi sarkanajā padomju Latvijā. Un visbeidzot arī sarkanbaltsarkano karogu atgriešanās svētkus.

Mika stāsts ir iespēja palūkoties pašiem uz sevi ar savu itin ka nedzīvo draugu acīm, tā uzzinot ne vien to, kas esam šodien, bet arī kādi mēs vēlētos sevi redzēt rīt. Sevi un pasauli, kurā dzīvojam – Latviju. Un saņemt atbildi uz jautājumu – Kas gan ir pipartēja? Kur meklējams šādas tējas spēks?


Izrāde tiek spēlēta, iepriekš piesakoties, programmā "Skolas soma"


Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
15. maijā, 2023.

Performanti

Radošā komanda

Autors Lauris Gundars
Režisors Lauris Gundars

Nav atsauksmju

Nav pievienota vēl neviena atsauksme, esi pirmais!