Meklēt...

Pienene

Rīgas cirks

Pusaudžiem un jauniešiem adresēta laikmetīgā cirka izrāde par krustcelēm, kurās šobrīd atrodas cilvēce. Kādu ceļu mēs iesim klimata un bioloģiskās daudzveidības krīzes situācijā? Kāda būs mūsu nākotne? Ja jūs varētu lemt, kādu jūs to gribētu redzēt?

Apvienojot akrobātiku, gaisa akrobātiku, deju un mūziku, “Pienene” uzdod jautājums un rosina apdomāt nākotnes vīzijas. Gluži kā pienenei, kas spēj izdzīvot un izplatīt savas pūku sēklas, neskatoties uz skarbiem apstākļiem, arī cilvēcei ir iespēja rīkoties, lai izdzīvotu.

“Pienene” ir daļa no starptautiskā projekta “Cirks klimatam”. Projekts “Cirks klimatam” sākās 2022. gada pavasarī sadarbībā starp Rīgas cirku un Norvēģijas cirka mākslinieku apvienību “Acting for Climate”. Projekta laikā mākslinieki kopā veidoja un vadīja radošās laboratorijas, kurās piedalījās jaunieši no visas Latvijas, paužot viedokli par Latvijai aktuāliem klimata jautājumiem. Laboratorijās caur dažādām mākslas formām un cirka valodu tika runāts par klimata jautājumiem un mākslas aktīvismu. Uzklausot jauniešu redzējumu attiecībā uz vides un klimata problēmām, tapa cirka izrāde “PIENENE” un komiksu estētikā veidots grafiskais stāsts “Zaļais ceļojums”.


Izrādes ilgums
1st. 30min.
Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
19. maijā, 2023.