Meklēt...

YEN

Liepājas teātris
Pievienot vērtējumu
9.3
47 vērtējumi

Henčam ir 16, viņa brālim Bobijam – 13. Viņi ir pusaudži, kuri dzīvo vieni ar savu suni Talibanu. Talibans ir ieslēgts istabā – bez piemērota ēdiena, bez svaiga gaisa un mīlestības. Gluži tāpat kā abi pusaudži, jo viņu māte vēl grib būt jauna un laimīga attiecībās, tāpēc iegiežas pie bērniem ļoti reti. Bobijs vēl cer, ka mamma kādu dienu izvēlēsies viņus, taču Henča jau ir sapratis, ka brīnumi pasaulē nenotiek. Līdz vienu dienu viņu dzīvē parādās meitene vārdā Dženifera.

YEN ir izrāde par to, kā mēs viens otram mācām cīnīties par sevi. Un par to, ka mēs nepamanām, kā šādā cīņā kāds palaiž garām iespēju kļūt par labu cilvēku.

Izrādes ilgums
2st. 45min. (2 cēlieni)
Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
1. oktobrī, 2022.
26.05
Svētdiena
12:00

Liepājas teātris, Koncertzālē LIELAIS DZINTARS

Liepāja, Radio iela 8
Biļetes

Radošā komanda

Mākslinieks -8
Autore Anna Džordana
Režisors Dmitrijs Petrenko
Gaismu mākslinieks Viesturs Andersons
Skaņu celiņa autore Milda Ziemane
Tulkotājs Andris Kuprišs

Atsauksmes

Egle – 8.0

Ļoti labs gabals jauniešiem. Sirsnīgi, godīgi un atklāti par pieaugšanas grūtībām ļoti nelabvēlīgos apstākļos. Patiess pirmās mīlestības laimes un sāpju atspoguļojums. Skarbs pieaugušo nesakārtotās pasaules spogulis. Lielisks jaunais aktieris Valts Skuja! Režisors Petrenko tupina bliezt ar maigumu un uzrunāt jauniešus. Hallo, Skolas soma - te pasākums tieši vidusskolēniem!

1
ieva_brence – 10.0

Šī izrāde ļoti uzrunāja - gan režijas, gan aktierspēles ziņā. Aktierspēle lieliska, liek izdzīvot varoņu emocijas arī skatītājiem.

1
Skujins – 8.0

Smaga izrāde, ko jaunie, par ko visu cieņa, ļoti labi iznesa. Varbūt nedaudz pa garu un varētu būt koncentrētāk, vienā cēlienā.

0
Svapers – 8.0

Ļoti patika, arī rupjības.

0
teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Atis Rozentāls

Manuprāt, izrādes panākums ir tas, ka, neskatoties uz depresīvo saturu, tā nekļūst nomācoša. Varoņi ir neveikli, ietramdīti, dzīves sisti, taču viņu klusajās ilgās pēc sakarīgākas, jēdzīgākas dzīves varam atrast gaišumu. Pat tad, ja viņi neprot viens otram nedarīt pāri.

delfi.lv
delfi.lv - Dita Jonīte

Lai gan Annas Džordanas lugas varoņi apdzīvo tālu zemi Britu salās, Dmitrija Petrenko iestudētā izrādē "Yen" liek domāt par cilvēkiem tepat Latvijā. Jauno aktieru nospēlētie tīņi ir tieši tik atpazīstami un biedējoši nelaimīgi cilvēki, lai tos gribētos paņemt azotē un uzņemties rūpes par viņiem personīgi.

diena.lv
diena.lv - Undīne Adamaite

Režisors Dmitrijs Petrenko turpina sāpīgi un smalkjūtīgi vest teritorijā, kur visi esam ievainojami un neaizsargāti, ne tikai trīs cilvēkbērni un suns no sociāli nelabvēlīgas vides.