Meklēt...

Grieķi

Liepājas teātris
Pievienot vērtējumu
9.4
55 vērtējumi

“Grieķi” ir režisora Elmāra Seņkova iecerētās triloģijas 3. daļa, kas noslēdz apli. “Šekspīru” un “Grimmus” saista asiņaina cīņa, karš, nāve un cilvēku noziedzība vienam pret otru. Šajā daļā caur grieķu mītiem un varoņiem tiks veidota jauna pasaule; caur cīņu, Dievu kaislībām un cilvēku vēlmi nostāties pretim Dievam, tiks meklēts jauns varonis. Bet vai atkal nebūs kāds, kas to vēlēsies iznīcināt? Paaudzes un laikmeti mainās, bet cilvēka vēlme kļūt par Dievu nemainās. Vai Prometejs darīja pareizi, atnesdams cilvēkiem uguni?

Lai skan šis absurdu pilnais un skumjais teātra dzejolis par pasauli!

Izrādes ilgums
2st. 10min. (2 cēlieni)
Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
10. jūnijā, 2023.
27.04
Sestdiena
18:00

Liepājas teātris,

Liepāja, Teātra iela 4
Biļetes
23.05
Ceturtdiena
19:00

Liepājas teātris,

Liepāja, Teātra iela 4
Biļetes

Atsauksmes

Nemesis – 10.0

Kustību plastikas un mīmikas burvība ievelk un atstāj brīvu interpretācijas telpu. Aizturētu elpu var skatīties. Visi lieliski, bet īpaši patika Rolanda Beķera grācija un emocijas.

0
IvetaZ – 10.0

Ideāla izrāde. Perfekta scenogrāfija, mūzika (skaņa vispār), kustības, stāsts, izpildījums, viss... Labāko Liepājas izrāžu garā. Mans šī gada favorīts, ko nākamajā sezonā gribēšu redzēt vēlreiz. PS. Vislabāk baudāma no distances, kā vienots veselums.

0
user827816 – 10.0

To var dabūt gatavu tikai teātrī un ar aktieriem. Ļoti labi!

0
rufuss – 10.0

izrāde-šedevrs!!! jaudīgi, jūtīgi un viedi. tik gaumīgs skaņu noformējuma(dzīvie skaņraži pie mikrofoniem, solo un grupu dziedājumi, instrumentālā mūzika(e.mākens!!!)), gaismu un scenogāfiskās meistarības sulīgs sakausējums!!! kinematogrāfiskas dabas baudījums un pārdzīvojums. paldies izcilajiem aktieriem un režisoram!

0
Santa – 9.0

Neparasta formā pastāstīti sen zināmie mīti. Aktieru spēle izcila. Izrāde ar veiksmīgu scenogrāfisko risinājumu.

0
dianalelis – 10.0

BEZNOSACĪJUMA MĪLA NO MANIS <3

0
Inka – 10.0

Izcila izrāde un brīnišķīgs aktieru tēlojums un fiziskā formā,lai varētu šādu izrādi nospēlēt,ceru,ka Seņkovs iestudēs mūsu teātrī vēl kādu triloģiju,man patika visas

0
Skārleta – 10.0

Izcili,kā vienmēr Seņkovs pārsteidz un liek domāt.Paldies!!!

0
teatravestnesis.lv
teatravestnesis.lv - Andra Rutkēviča

Labi, ka izrāde mūs uz dažām stundām izrauj no ikdienas skrējiena, lai atgādinātu, ka ne jau dievi, titāni vai kādas citas pārlaicīgas būtnes visu sačakarēja. Tagadne un nākotne ir mūsu katra atbildība.

la.lv
la.lv - Armands Kalniņš

Režisora Elmāra Seņkova Liepājas teātrī veidotā izrāde “Grieķi” ir triloģijas noslēdzošā daļa, stila ziņā – noslīpētākā un ideju ziņā – daudzšķautņainākā.

ir.lv
ir.lv - Edīte Tišheizere

Režisors Elmārs Seņkovs Liepājas triloģijas trešajā daļā Grieķi nemierina, bet atgādina un atstāj mazītiņu cerību

diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Režisora Elmāra Seņkova Liepājas teātrī iestudētās triloģijas noslēdzošā daļa Grieķi pievēršas pasaules radīšanai un norāda uz cilvēku nesaprātīgo vēlmi visu atdarināt

kroders.lv
kroders.lv - Vēsma Lēlvalde

Filtrs, caur kuru notiek ekskurss Eiropas kultūras vēsturē, ir teātris. Ar šiem diviem kodiem – atsauci uz antīko kultūru un teātra pašdefinēšanās vajadzību – Liepājas teātra izrāde iekļaujas patlaban ļoti izteiktā Eiropas teātru tendencē.