Meklēt...

Dauka. Labie jautājumi

Liepājas Leļļu teātris
Pievienot vērtējumu
8.1
34 vērtējumi

Pēc Sudrabu Edžus stāsta “Dullais Dauka” motīviem

Izrāde ir aicinājums jauniešiem sarunāties par fizisko un emocionālo vardarbību, drosmi un piedošanu. Tā ir saruna par Daukas kā bērna emocionālajiem pārdzīvojumiem mūsdienu vērtību kontekstā un mūsdienu cilvēka sapratnē – solis uz dialogu starp bērniem un vecākiem, starp pagātni un tagadni. Izrādes forma nav tradicionāla. Aktieri vienlaikus risina gan atveidoto varoņu – Daukas, Mātes, Skolotāja stāstu, gan savu – Ingas, Ilzes un Armanda. Katrs kā aktieris un vienlaikus tēls izrādē viņi reprezentē atšķirīgu Liepājas teātra kursu, paaudzi un dzīves redzējumu. Skatītāji izrādi var vērot maksimālā pietuvinājumā, sekot tēlu tapšanai un tam, kā aktieri veido savas attiecības viens ar otru, ar skatītāju un ar teātri.

Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
9. septembrī, 2022.

Radošā komanda

Autors Sudrabu Edžus
Kostīmu māksliniece Inga Siliņa
Režisors Dmitrijs Petrenko
Gaismu mākslinieks Jānis Brašs
Mūzikas autors Kristaps Žilinskis
Scenogrāfe Inga Siliņa

Atsauksmes

Ralfs – 10.0

Bija labs, man patika. Aktieri bija forši un interesanti.

1
Karlis – 2.0

Loti nepatika

1
Elina – 10.0

Bij labi

1
Lienīte – 10.0

Man ļoti patika izrāde. Pati personīgi biju nedaudz iepazinusies ar darbu “Dullais Dauka”, bet pat cilvēkam, kas nebija to lasījis uztvēra darba galveno domu mūsdienās un pašā daiļdarbā.

0
Eli – 7.0

Man ļoti patika izrāde. Visu izrādes laiku saņēmu daudz pozitīvas emocijas. Mazliet bail bija no vīrieša, kas bija izrādes galvenā lomā.

0
Annija – 8.0

Izrāde bija interesanta, man patika kā tika attēlotas emocijas un tā galvenā doma.

0
Kristiāna – 7.0

Man patika, bet mirkļos man bija bail, ka man kaut kas lidos virsū😂

0
Elza – 7.0

Izrāde man patika. Mīļākais no aktieriem bija Armands Kaušelis, ar spēju tēlot tik dažādas lomas un emocjas. Diemžēl tā kā sēdēju pašā aizmugurē to, kas notika uz zemes neredzēju

0
Bebrs – 8.0

Paldies par azartisko spēles prieku un vērtību aktualizēšanu mūsdienu pasaulē! Izrāde bija kā tilts starp literāru darbu un jauniešiem. Ir uzdodi labi jautājumi, uz kuriem tagad jāmeklē labas atbildes.

0
DarjaIvanova – 7.0

Piesaistošs sākums, uzreiz nevarēja saprast, ka tas ir izrādes sākums. Ļoti emocionāli aktieri.

0
Mitins – 10.0

Loti patika

0
susforlife – 1.0

Neērtas sēdvietas. Nav ko elpot, pārāk maz telpas. Un ļoti netīras grīdas. Nepietiek sēdvietas.

0
N-wordpass – 1.0

Nebija par tēmu, ilgi jāgaida kamēr sāksies,nebija interesanti.

0
Egle – 9.6

Ļoti veiksmīgs iestudējums pusaudžu auditorijai. Šo tikai vest un rādīt skolās (apmēram no kādas 4.-5. klases). Asprātīgi, mūsdienīgi, interesanti un galu galā beigās arī emocionāli. Forma atbilstoša jauno cilvēku uztverei, kas nemitīgi šaudās no viena "kadra" uz nākamo. Ja nu vienīgi Ilze Jura drusku, drusku par daudz ekspresīva un šķiet, ka pārspēlē, bet kopumā - neraugoties uz skumjo Daukas stāstu, pēcsajūta ir ļoti gaiša.

0
Ieva – 10.0

Viena no izcilākajām izrādēm, kas radīta jauniešu auditorijai. Šobrīd ļoti aktuāla tematika.

0
Mārtiņš – 10.0

Ļoti patika! Bija par ko aizdomāties. Paldies! :)

0
Martinss – 10.0

Ļoti smieklīga izrāde 10/10

0
Samanta – 10.0

Viss izcili

0
satori.lv
satori.lv - Jana Egle

Aptuveni piecdesmit minūtēs nav iespējams sniegt atbildes uz visiem uzdotajiem jautājumiem. Bet tas noteikti nav izrādes veidotāju mērķis – sniegt atbildes. Un atbilde visvērtīgākā vienmēr ir tad, ja tu to atrodi un noformulē pats, meklēdams sevī. Analizēdams savas dzīves un savu attiecību likumsakarības. Svarīgi ir uzdrošināties uzdot sev pašam īstos jautājumus. Arī es, šeit rakstot, daudz vairāk esmu uzdevusi jautājumus, nekā sniegusi atbildes.