Meklēt...

Divas pasaules

Latvijas Nacionālais teātris
Pievienot vērtējumu
9.0
18 vērtējumi

Izrāde pusaudžiem

Darbs pēc Annas Brigaderes “Akmens sprostā” un Jāņa Jaunsudrabiņa “Zaļās grāmatas” motīviem.

Divi dzimumi, divi pusaudži, divas pasaules. Divi cilvēki, kuriem vajadzētu satikties, bet viņi nesatiekas. Nesatiekas, jo dzīvo citā laikā, nesatiekas, jo katrs ir savā grāmatā. Līdzīgi kā dzīvē – kaut kur pasaulē ir tāds pats cilvēks kā tu, bet jūs tā arī nekad nesatiekaties. Taču šajā skatuves darbā pazīstamie grāmatu tēli izkāpj no grāmatām, kurās ir ierakstīti, un satiekas ne tikai viens ar otru, bet arī ar saviem autoriem – jau pieaugušajiem “es”.

Izrādes centrā ir pusaudžu vecuma pārdzīvojumi un refleksijas uz mainīgo pasauli un sevi kā indivīdu tajā. Tam visam pa vidu vecāki un pieaugušie – divas pasaules. Divas paaudzes un divi pasaules uztveres veidi – mūžīgais jautājums par to, kā sadzīvot. Izrāde – stāsts par atvēršanos citai, nesaprotamai pasaulei, jo paša radītā pasaule ir vistuvākā.

Izrādes ilgums
1st. 30min.
Sezona
2022 / 2023
Pirmizrāde
13. decembrī, 2022.

Radošā komanda

Autori Jānis Jaunsudrabiņš
Anna Brigadere
Kostīmu māksliniece Pamela Butāne
Režisors Jānis Znotiņš
Dramaturģe Ance Muižniece
Gaismu māksliniece Lienīte Slišāne
Producents Rihards Gāle
Scenogrāfe Pamela Butāne

Atsauksmes

stella.m@inbox.lv – 9.0

Arī man bija iespēja uzzināt vēl nezināmus faktus! Interesanti!

0
diena.lv
diena.lv - Atis Rozentāls

Es neuzņemtos apgalvot, ka pēc šīs izrādes noskatīšanās jaunieši metīsies uz bibliotēku pēc Jaunsudrabiņa Zaļās grāmatas un Brigaderes triloģijas trešās daļas Akmeņu sprostā. Taču man ir aizdomas, ka pēc tām varētu pastiepties roka dažam labam pieaugušajam.

kroders.lv
kroders.lv - Maija Svarinska

Izrāde izvirpina smalku stīgu starp pagātni, tagadni un nākotni. Ja to izdodas sataustīt, tad redzi, ka mūsdienīgie Annele un Jancis ir tikpat maigi un dziļi, kā viņu prototipi grāmatā. Tikai komunikācijas valodas stils ir mainījies, bet īsteno jūtu skaistums nebūt nav mainījies.